• ru
  • ru
  • МЕНЮ:

    Впровадження BIM в нормативно-правовому полі

    06.04.2020

    Розпочато реальні кроки щодо виконання «Дорожньої карти для створення умов запровадження ВІМ при створенні об’єктів будівництва та об’єктів архітектурної діяльності» до Меморандуму про співпрацю у сфері розвитку будівництва та архітектури. На сьогодні базовий ТК-301 виконує план гармонізації міжнародних стандартів з будівельного інформаційного моделювання

    Впровадження BIM в нормативно-правовому полі

    Розпочато реальні кроки щодо виконання «Дорожньої карти для створення умов запровадження ВІМ при створенні об’єктів будівництва та об’єктів архітектурної діяльності» до Меморандуму про співпрацю у сфері розвитку будівництва та архітектури. На сьогодні базовий ТК-301 виконує план гармонізації міжнародних стандартів з будівельного інформаційного моделювання.

    ДСТУ ISO 19650-1:20XХ (ISO 19650-1:2018, IDT) «Організація та оцифрування інформації щодо будівель та споруд включно з будівельним інформаційним моделюванням (ВIM). Управління інформацією з використанням будівельного інформаційного моделювання. Частина 1. Концепції та принципи» перекладений українською мовою, пройшов технічну перевірку у Державному підприємстві «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» та знаходиться на стадії підготовки наказу щодо впровадження.

    Нагадаємо, перша редакція ДСТУ ISO 19650-1:20XX була розроблена ТК 301 «Металобудівництво» Українським інститутом сталевих конструкцій ім. В.М. Шимановського у 2019 році.


    ДСТУ ISO 19650-2 (ISO 19650-2:2018, IDT)«Організація та оцифрування інформації щодо будівель та споруд включно з будівельним інформаційним моделюванням (ВIM). Управління інформацією з використанням будівельного інформаційного моделювання. Частина 2. Етап будівництва» перекладений українською мовою та знаходиться на етапі технічної перевірки у Державному підприємстві «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості».

    Також великий перелік стандартів внесено в план Національним органом стандартизації НОС (див. файл «Програма робіт з національної стандартизації на 2020 р.»). Ці стандарти плануються найближчим часом до прийняття методом підтвердження.


    ПОДПИШИСЬ, ЧТОБЫ НЕ ПРОПУСКАТЬ ВАЖНЫЕ НОВОСТИ