• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Асоціація УЦСБ розпочала процес системних змін нормування галузі

    02.11.2020

    Впровадження сучасних вимог та можливостей в нормативні документи має на меті підвищення якості проєктування, конкурентоспроможності галузі на внутрішньому ринку та підвищення експортного потенціалу

    Мова йде про зближення нормативних вимог до європейських стандартів, офіційного впроваждення BIM-моделювання, одностадійного проєктування, осучаснення сортаментів та нормативних посилань, впровадження розрахунку критичних температур, осучаснення вимог щодо проєктування антикорозійного - та вогнезахисту тощо.

    В план роботи Мінрегіону увійшли два ключові для нас ДБНи: ДБН В.2.6-198:2014 Сталеві конструкції. Норми проектування та ДБН А.2.2.3 Склад та зміст проектної документації на будівництво.

    Інженерним центром УЦСБ були підготовлені Технічні завдання щодо змін ДБН В.2.6-198:2014 та імплементації BIM в ДБН А.2.2.3.

    Також у 2021 році Асоціація УЦСБ планує доопрацювати наступні стандарти:

    • ДСТУ Б А.2.4-43:2009 Правила виконання проектної та робочої документації металевих конструкцій
    • Зміна до ДСТУ В.2.4-44:2013 Настанова з розроблення проектної та робочої документації металевих конструкцій. Креслення конструкцій металевих деталювальні (КМД)
    • Зміна до ДСТУ В.2.6-193:2013 Захист сталевих конструкцій від корозії. Вимоги проектування
    • Зміна до ДСТУ Б В.2.6-199 Конструкції сталеві будівельні. Вимоги до виготовлення
    • Зміна до ДСТУ Б В.2.6-200 Конструкції металеві будівельні. Вимоги до монтажу

    Запрошуємо до співпраці всіх зацікавлених проєктантів брати участь в обговоренні технічних завдань та проєктів нормативних документів. Надсилайте пропозиції на електронну пошту info@uscc.ua або звертайтеся безпосередньо до команди інженерного центру УЦСБ.

    Також в планах Асоціації Український центр сталевого будівництва прийняття нового стандарту ДСТУ ХХХХ:20ХХ Настанова з оцінювання якості конструктивних рішень при проектуванні сталевих будівельних конструкцій. Перша редакція стандарту буде опублікована на порталі uscc.ua найближчим часом. 



    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ