• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Настанова щодо забезпечення збалансованого використання природних ресурсів при проектуванні споруд

    01.12.2020

    Асоціація Український центр сталевого будівництва та ТК «Металобудівництво» Український інститут сталевих конструкцій імені В.М. Шимановського підготували першу редакцію ДСТУ «Настанови із забезпечення збалансованого використання природних ресурсів при проектуванні споруд».

    Необхідність розроблення заходів із раціонального використання природних ресурсів, як правило, передбачаються замовником у технічному завданні на проектування, розроблені заходи знаходять своє відображення у документації на стадії «Проект» та підлягають обов’язковій окремій оцінці при проведенні експертизи.


    Цей стандарт застосовують при проектуванні, будівництві, експлуатації та ліквідації будівель і споруд та при поводженні з будівельними відходами, що утворюються при виробництві, складуванні, зберіганні, транспортуванні будівельних матеріалів і виробів, виконанні будівельно-монтажних робіт, а також при демонтажі та знесенні будівель і споруд.

    Настанова спрямована на досягнення більш збалансованого використання природних ресурсів при новому будівництві, капітальному ремонті, реконструкції, а також проектах (обґрунтуваннях) ліквідації споруд. В проектах може використовуватися при розробленні розділів «Опір і стійкість», «Охорона довкілля», «Довговічність і ремонтопридатність» або окремого розділу зі збалансованого використання природних ресурсів.

    Реалізація положень цього стандарту сприятиме економії природних ресурсів в галузі будівництва та збереженню навколишнього середовища. Також, ДСТУ сприятиме подовженню життєвого циклу будівель та споруд.

     

    ДСТУ «Настанова щодо забезпечення збалансованого використання природних ресурсів при проектуванні споруд»

     

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ