• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Архітектура майбутнього неможлива без сучасних технологій і матеріалів

    05.06.2015

    В рамках Архітектурного клубу УЦСБ 3 червня відбулася дискусія провідних архітекторів і проектувальників сучасності на тему перспектив та напрямів розвитку архітектури майбутнього.

    В рамках Архітектурного клубу УЦСБ 3 червня відбулася дискусія провідних архітекторів і проектувальників сучасності на тему перспектив та напрямів розвитку архітектури майбутнього.
    Експертами зустрічі, яка пройшла в мультимедійному просторі FEDORIV Hub, стали Бенджамін Пайпер
    (Benjamin Piper), директор по архітектурі Perkins + Will (ОАЕ), Дмитро Аранчій,
    архітектор, засновник Dmytro Aranchii Architects (Україна), Ілля Євстігнеєв,
    архітектор FUKSAS (Італія) і Хосе Лелло
    (Jose Lello), засновник CCAD Engineering (Португалія). Модератором дискусії виступив провідний український архітектор, директор архітектурного бюро «Архіматика» a class="tooltip" href="#apo"&temp_gt;Олександр Попов.

    Початком дискусії стало обговорення популярного сьогодні тренда сталої архітектури (sustainable architecture). «Ідея сталої архітектури не повинна концентруватися на створенні окремих абсолютно пасивних будинків. Принципи функціонування sustainable architecture повинні працювати як глобальний інтернет простір, коли будівлі, об'єднані в єдину мережу, мають можливість перерозподіляти і ділитися своїми ресурсами», - розповів Ілля Євстігнеєв.

    У контексті обговорення теми зменшення енерговитрат на реконструкцію чи утилізацію об'єктів нерухомості, які відслужили свій вік Бенджамін Пайпер зазначив: «Унікальність сталі на відміну від бетону - її велика практичність в плані переробки та повторного використання матеріалу. Хорошим прикладом може служити стадіон в Катарі для майбутнього Чемпіонату світу з футболу 2022. Один з проектів виграв конкурс завдяки тому, що він передбачав створення стадіону, в якому частина трибун, необхідних для проведення чемпіонату, але непотрібних для подальшого функціонування об'єкта, зроблені з металоконструкцій і по завершенню події буде демонтована, а сталь перероблена для подальшого використання».

    Обговорюючи питання можливої конкуренції комп'ютера з людиною в сфері створення архітектурних проектів, Дмитро Аранчій висловив думку, що «поки у машини не з'явиться свідомість, вона не замінить нас у творчому процесі. Однак завдяки застосуванню сучасних комп'ютерних технологій архітектор може вже сьогодні створювати неймовірно складні з точки зору геометрії форм об'єкти. Тому синтез взаємодії архітектора з машиною в майбутньому буде тільки посилюватися».

    На думку учасників дискусії, архітектура майбутнього неможлива без високотехнологічних матеріалів. «Завдяки своїм властивостям сталь стане одним з найбільш затребуваних будівельних матеріалів в найближчому майбутньому, - зазначив Хосе Лелло. - Цей конструкційний матеріал дозволяє вже сьогодні створювати легкі форми, досягати рекордних швидкостей будівництва та отримувати неймовірно широкі прольоти».

    Підсумовуючи зустріч, Олександр Попов зазначив: «Наші прагнення, припущення і надії формують архітектуру майбутнього не тільки в прямому розумінні цієї фрази, а й у більш широкому сенсі організації нашого майбутнього».

    Довідка
    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) – асоціація учасників ринку металобудівництва, членами якої є провідні виробники та дистриб'ютори сталевого прокату, заводи з виробництва металоконструкцій, покрівельних і фасадних систем, галузеві проектні і наукові організації, монтажні та будівельні компанії.
    Місією Українського Центру Сталевого Будівництва є просування сталевих конструкцій як переважного матеріалу будівництва шляхом створення ефективних, інноваційних рішень для клієнтів.
    www.uscc.com.ua
     

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ