• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Обсяг ринку сталевого будівництва України в 2016 році складе 210 тис. т- експерт

    08.12.2015

    У ході IV Національної конференції учасників ринку сталевого будівництва були озвучені першочергові кроки Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, спрямовані на розвиток українського експорту, а також плани Метінвест з підтримки вітчизняних виробників металевих конструкцій на внутрішньому і зовнішніх ринках.

    У ході IV Національної конференції учасників ринку сталевого будівництва були озвучені першочергові кроки Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, спрямовані на розвиток українського експорту, а також плани Метінвест з підтримки вітчизняних виробників металевих конструкцій на внутрішньому і зовнішніх ринках.
    За словами Головного спеціаліста відділу розвитку експорту Департаменту взаємодії з СОТ і торговельного захисту Мінекономрозвитку України Олександра Сергієнка,
    в 2015 році металургійна галузь займала друге місце в структурі українського експорту, проте показала найбільше падіння - 38,9% порівняно з 2014 роком. «Сьогодні Мінекономрозвитку готує законопроект про створення в Україні установи з надання фінансової підтримки експорту - експортно-кредитного агентства (ЕКА), опрацьовуються питання визначення моделі діяльності ЕКА, наповнення його статутного капіталу та фінансового забезпечення подальшої діяльності», - зазначив Олександр Сергієнко. За словами представника Мінекономрозвитку, робота такої структури дозволить захистити українських експортерів від ризику неплатежів та фінансових втрат, а також створити сприятливі умови для доступу до фінансових ресурсів.

    Як повідомив Директор з маркетингу Метінвест Холдинг Роман Курашев,
    у зв'язку зі зміною кон'юнктури ринку сьогодні у світі близько 700 млн. т. надлишкових виробничих потужностей металопрокату. «Завдяки державному субсидуванню китайські виробники можуть пропонувати на світовому ринку дешевий прокат, що вкрай негативно відбивається на бізнесі найбільших металургійних підприємств світу, в тому числі українських компаній, - розповів Роман Курашев. - У сформованих умовах, коли 80% українського металопрокату йде на експорт, нам вкрай важливо розвивати внутрішній ринок споживання, в тому числі, шляхом формування попиту на сталь з боку будівельної галузі України ».

    У свою чергу Генеральний директор Метінвест-СМЦ Дмитро Ліппа повідомив, що в 2016 році очікується зростання обсягів споживання прокату українською галуззю сталевого будівництва на 1,7% в порівнянні з 2015 роком - до 210 тис.т.

    Серед пріоритетних заходів щодо підтримки Метінвестом вітчизняних виробників металоконструкцій Дмитро Ліппа
    виділив освоєння особливо міцних марок сталі S500 / 480MC, випуск оцинкованого прокату по євронормам для огороджувальних конструкцій (S350 / 280GD, DX51 / 52D), створення складського запасу конструкційних марок сталі S235 і S355, а також реалізацію програми з виробництва прокату з покриттям з холоднокатаного рулону виробництва МК «Запоріжсталь».

    Нагадаємо, що організатором IV Національної конференції учасників ринку сталевого будівництва, що пройшла 3 грудня, виступила асоціація Український Центр Сталевого Будівництва. Генеральний партнер конференції - Група компаній Метінвест, офіційні партнери - компанії Tekla, Vertex. Генеральний інформаційний партнер - Інтерфакс-Україна. Генеральний медіа-партнер - Діловий портал Капітал.

    Довідка
    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) – асоціація учасників ринку металобудівництва, членами якої є провідні виробники та дистриб'ютори сталевого прокату, заводи з виробництва металоконструкцій, покрівельних і фасадних систем, галузеві проектні і наукові організації, монтажні та будівельні компанії.
    Місією Українського Центру Сталевого Будівництва є просування сталевих конструкцій як переважного матеріалу будівництва шляхом створення ефективних, інноваційних рішень для клієнтів.
    www.uscc.ua
     

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ