• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Від теорії до впровадження. Перші результати застосування інструментів бережливого виробництва учасниками програми Basic LEAN

    22.08.2019

    Підсумки першого модуля продемонстрували, що програма навчання Basic LEAN від УЦСС була правильною, своєчасною та корисною для учасників галузі ініціативою.

    Тетяна Галушка, фахівець з впровадження проектів LEAN:

    https://www.uscc.ua/files/1/interview-uscc-galushka-photo.png

     «Як ми і заявляли раніше, основний принцип навчання в програмі Basic LEAN - максимальна практична спрямованість. Всі учасники навчання після першого модуля отримали домашні завдання. Як об'єкти дослідження команди вибирали найбільш актуальні для їхніх підприємств процеси, які були вузькими місцями та обмеженнями виробничого циклу.

    Аналіз втрат в цих процесах, розробка та впровадження заходів спрямованих на поліпшення за місяць принесли відчутний результат. Наведемо деякі досягнуті показники:

    1. Збільшення продуктивності складальної лінії (збірка зварних балок) - на 22% з перспективою подальшого зростання до 34%

    2. Зниження тимчасових витрат на розкладку металу - в 4,5 рази

    3. Скорочення циклу складальної операції - на 24% - 32%

    4. Скорочення циклу заготівельної операції - на 25%

    5. Зниження дефектів окремого виробничого процесу - на 50%

    Приємно відзначити, що учасники навчання проявили здатність вийти за рамки звичного сприйняття процесів і рішучістю застосовувати нові знання на практиці. Всі вони пробують себе в ролі Агентів змін на своїх підприємствах і втягують в процеси поліпшень персонал.https://www.uscc.ua/files/1/interview-uscc-galushka-1.png


    Також важливо, що учасники навчання відкрито обговорюють проблеми і діляться досвідом. Бережливе виробництво - це шлях, що складається з безлічі кроків постійних поліпшень, а також волі і дисципліни здійснювати ці кроки.

    Натхненні результатами першого модуля учасники приступили до вивчення нових інструментів - візуального менеджменту і системи раціональної організації робочого місця 5S - і виконання наступного практичного завдання», - поділилася результатами навчання програми Basic LEAN куратор курсу Тетяна Галушка.

    УЦСБ анонсував старт набору учасників зі спеціалізацією в переробці рулонного металу з покриттям (виробники оцинкованого і пофарбованого рулону, металочерепиці, профнастилу, гіпсокартонних і віконних профілів, сендвіч-панелей) в нову групу навчання Basic LEAN - програмі бережливого виробництва.

    Представникам компаній, зацікавлених в участі навчання за програмою Basic LEAN, пропонуємо пройти реєстрацію, заповнивши форму

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ