• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Юрій Гудима: Lean дозволить нам скоротити виробничі втрати, впровадити стандартизацію і налагодити систему комплексного догляду за обладнанням

    07.07.2019

    Підвищення операційної ефективності - актуальне завдання для всіх представників Українського промислового ринку. З ініціативи Асоціації УЦСБ, що діє в інтересах галузі металобудівництва, 6 липня стартує курс навчання за програмою підвищення управлінської компетенції Basic LEAN. LEAN підхід (ощадливе виробництво) націлений на підвищення цінності та якості продукції для споживачів, при одночасному з...

    Які основні проблеми та завдання компанії ви плануєте вирішити за допомогою LEAN? Розкажіть, які у вас очікування від проходження модулів навчання LEAN співробітниками вашої компанії.

    Підвищення ефективності виробництва - одна з ключових завдань для заводів металоконструкцій в Україні. Навчання наших співробітників на курсі Basic LEAN від УЦСБ має на меті розширити коло володіють термінологією і базовими інструментами LEAN до мінімально необхідного відсотка для початку істотних змін на виробництві. Ми сподіваємося, що придбані знання і практичні навички дозволять нам скоротити виробничі втрати, впровадити стандартизацію і налагодити систему комплексного догляду за обладнанням (TPM).

    Чи впроваджували ви елементи «ощадливого виробництва» раніше у своїй компанії? Якщо так, то які результати отримані?

    Ми застосовували на виробництві перший етап системи 5S, а якщо бути більш точним, то окремі її елементи. Зокрема, ми спільно з лінійним інженерно-технічним персоналом регулярно стежимо за організацією робочого простору, «позбавляючись» від предметів, що не мають відношення до виробництва. Також, з метою мінімізації переміщень персоналу і деталей, ми здійснили ряд перестановок обладнання. Найбільш масштабна - перенесення лінії дробоочищення. В рамках застосування теорії обмежень, ліквідували кілька «пляшкових горлишок» щодо процесу нанесення і сушіння антикорозійного покриття і сверловки. Результати об'єктивно виміряти складно, через те, що завод завантажений нерівномірно, але позитивні зміни є.

    https://www.uscc.ua/files/16/%D0%A1%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%BA%20%D1%8D%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%202019-07-07%20%D0%B2%2018.37.55.png

    Розкажіть, хто з фахівців вашої компанії буде проходити навчання по LEAN менеджменту? Чому делеговані саме ці співробітники?

    Вище керівництво компанії раніше вже проходило навчання та сертифікацію з управління виробництвом, зараз ми хочемо навчити співробітників, які безпосередньо залучені до процесу виробництва і його підтримки. Володимир Павлюк - це наш майстер, який відповідає за організацію виробництва деталей і Олександр Мельник, що виконує обов'язки головного механіка.

    Згідно з специфікою навчання, команди учасників від ЗМК виконуватимуть однотипні завдання з метою практичного впровадження інструментів LEAN і обмінюватися досвідом під час презентацій. Чи згодні Ви, що це призведе до мультиплікації досвіду і підвищенню ефективності впровадження для всіх ЗМК-учасників навчання?

    Однозначно - так. Обмін досвідом та застосування успішних практик - це ті непрямі результати, яких ми очікуємо від наших співробітників, залучених до процесу навчання. Користь, в цілому, незаперечна і для галузі виробництва металоконструкцій.

    Чи готові Ви забезпечити впровадження інструментів LEAN-менеджменту необхідними ресурсами, включаючи власну участь в проектах впровадження?

    Переконані, що без підтримки та участі вищого керівництва всіх зусиль, спрямовані на впровадження ощадливого виробництва і застосування ефективних інструментів його організації, будуть приречені на провал. Безумовно, взаємодія буде забезпечено. Це один з факторів повернення інвестицій в LEAN.

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ