• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    В Україні випустять посібники з проектування відповідно до Єврокодів

    13.02.2014

    В рамках співпраці Українського Центру Сталевого Будівництва (УЦСБ) і Steel Construction Institute, UK (SCI) в 2014 році буде випущена серія технічних публікацій у сфері проектування сталевих конструкцій відповідно до Єврокодів.

    В рамках співпраці Українського Центру Сталевого Будівництва (УЦСБ) і Steel Construction Institute, UK (SCI) в 2014 році буде випущена серія технічних публікацій у сфері проектування сталевих конструкцій відповідно до Єврокодів.
    Набуття з липня 2014 року чинності європейських норм на проектування будівельних конструкцій (Єврокодів і національних додатків) підвищить вимоги до якісної підготовки профільних фахівців. Як було зазначено на минулому 4 лютого круглому столі, організованому УЦСБ, в Україні немає досвіду проектування по Єврокодам, а для їх ефективного застосування на практиці необхідно вирішити ряд питань, пов'язаних з перепідготовкою інженерів-практиків і навчанням студентів. Для вирішення цих завдань УЦСБ запланував на 2014 рік ряд заходів у сфері інформування та навчання учасників процесу проектування кращим європейським практикам і інноваційним рішенням в області сталевого будівництва.

    Спільна з SCI серія з 5-ти технічних публікацій включатиме роботи за наступними темами:

    • Основи проектування сталевих конструкцій будівель відповідно до Єврокодів.
    • Проектування сталевих конструкцій будівель відповідно до Єврокодів. Приклади розрахунків.
    • Проектування сталевих каркасів будівель середньої поверховості відповідно до Єврокодів.
    • Проектування легких сталевих тонкостінних конструкцій (ЛСТК) відповідно до Єврокоду 3.
    • Проектування вогнезахисту будівель зі сталевим каркасом.
    «Ці публікації є результатом багаторічних наукових досліджень і технічних напрацювань Інституту сталевого будівництва Великобританії, - говорить керуючий директор УЦСС Роман Курашев. - Їх випуск в Україні дозволить вітчизняним проектувальникам, інженерам і архітекторам перейняти кращий європейський досвід створення проектів нерухомості. Ряд робіт буде носити характер методичного посібника - вони будуть доповнені робочими прикладами у відповідності з нашими національними додатками до Єврокодів».

    Заплановані публікацій стануть продовженням роботи Українського Центру Сталевого Будівництва з випуску технічної літератури для фахівців будівельної галузі. Першим виданням , яке побачило світ за підтримки УЦСБ, став гід «Вогнезахист сталевих конструкцій», що був випущений минулого року і отримав широке розповсюдження в середовищі професіоналів будівельної галузі та технічних навчальних закладах.

    Нагадаємо, що наприкінці січня минулого року УЦСБ оголосив про підписання угоди з SCI, головною метою якої є встановлення стратегічного партнерства між організаціями з питань науково-технічного розвитку в області сталевого будівництва.


    Довідка
    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) - асоціація учасників ринку металобудівництва, членами якої є провідні виробники та дистриб'ютори сталевого прокату, заводи з виробництва металоконструкцій, покрівельних і фасадних систем, галузеві проектні і наукові організації, монтажні та будівельні компанії. Місією Українського Центру Сталевого Будівництва є просування сталевих конструкцій як переважного матеріалу будівництва шляхом створення ефективних, інноваційних рішень для клієнтів.
    www.uscc.com.ua

    Steel Construction Institute, U.K. (SCI) – незалежний розробник технічної експертизи і провідник кращої практики в сталевому будівництві. SCI працює в партнерстві з клієнтами, членами організації, а також з усіма учасниками процесу сталевого будівництва з метою надання допомоги в побудові бізнесу та розвитку конкурентних переваг за допомогою застосування унікальних знань. Організація прагне просувати стійкі і екологічні рішення.
    www.steel-sci.org
     

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ