• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Завершується робота з розробки нових стандартів з проектування, виробництва і монтажу металоконструкцій

    18.02.2014

    В рамках роботи Комітету з нормативно-технічної діяльності Українського Центру Сталевого Будівництва (УЦСБ) розроблено проекти нової редакції ДБН на проектування металевих конструкцій, а також ДСТУ на виробництво і монтаж металоконструкцій.

    В рамках роботи Комітету з нормативно-технічної діяльності Українського Центру Сталевого Будівництва (УЦСБ) розроблено проекти нової редакції ДБН на проектування металевих конструкцій, а також ДСТУ на виробництво і монтаж металоконструкцій.
    Національні стандарти (Конструкції будинків і споруд - Правила виготовлення сталевих будівельних конструкцій, Монтаж металевих конструкцій - Загальні технічні вимоги.) були розроблені відповідно до світової практики як обов'язкові доповнення до нового ДБН на проектування сталевих конструкцій. Нові ДСТУ врахували в собі окремі положення європейських норм, визначають вимоги до оцінки відповідності показників за характеристиками сталевих та алюмінієвих компонентів конструкцій, а також встановлюють вимоги до виконання несучих сталевих конструкцій.

    «Оновлення будівельних нормативних документів це суттєвий крок на шляху впровадження інноваційних технологій у сфері сталевого будівництва, – говорить керуючий директор УЦСБ Роман Курашев . – У нових нормах і стандартах ми намагались врахувати всі передові напрацювання, які вже прийшли в Україну, але ще не були закріплені нормативною базою. У їх числі застосування нових високоміцних марок сталі і балок з гофрованої стінкою (SIN- балки), що дозволяють значно знизити металоємність в будівництві. Питання нормативно-технічного регулювання проектування легких сталевих тонкостінних конструкцій (ЛСТК) планується повністю вирішити в рамках запуску системи Єврокодів з 1 липня 2014 р.».

    Експертне обговорення проектів ДСТУ на виробництво і монтаж сталевих конструкцій пройде в рамках роботи Комітету з нормативно-технічної діяльності УЦСБ, керівником якого виступає Володимир Адріанов – заступник генерального директора «Укрінсталькон ім. В.М. Шимановського».


    Довідка
    Володимир Адріанов – з 2010 року по теперішній час - заступник генерального директора «Укрінсталькон ім. В.М. Шимановського». У період 2000-2010 рр. займав посаду Віце -президента держкорпорації «Укрмонтажспецбуд». З 1972 до 2000 року працював на інженерних та керівних посадах в організаціях будівельного сектора.
    Віце -президент Академії будівництва України, Заступник Голови ТК 301 «Металобудівництво».
    Входить до складу ради директорів і є керівником Комітету з нормативно-технічної документації УЦСБ.

    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) - асоціація учасників ринку металобудівництва, членами якої є провідні виробники та дистриб'ютори сталевого прокату, заводи з виробництва металоконструкцій, покрівельних і фасадних систем, галузеві проектні і наукові організації, монтажні та будівельні компанії.
    Місією Українського Центру Сталевого Будівництва є просування сталевих конструкцій як переважного матеріалу будівництва шляхом створення ефективних, інноваційних рішень для клієнтів.
    www.uscc.com.ua
     

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ