• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Ammokote – перші будівельні матеріали в Україні, випробувані за європейським стандартом

    23.05.2023

    У травні 2023 року вогнезахисний засіб Ammokote MF-180 став першим будівельним матеріалом в Україні, який після відповідних випробувань був класифікований згідно з європейським стандартом ДСТУ EN 13501-1 щодо «реакції на вогонь».

    Вогнезахисна фарба Ammokote MF-180 призначена для вогнезахисту кабелів та кабельних ліній, а також для забезпечення необхідної межі вогнестійкості місць проходу інженерних комунікацій – кабельних проходок, шинопроводів, повітроводів тощо, через протипожежні перешкоди або огороджувальні конструкції, до яких висуваються вимоги з вогнестійкості.

    Як відомо з 1 січня 2023 року набрав чинності Закон України «Про надання будівельної продукції на ринку», згідно з яким 35 категорій будівельної продукції підпадають під дію цього технічного регламенту та відповідно до вимог Закону практично всі будівельні матеріали присутні на ринку України мають бути оцінені згідно з новою європейською класифікацією за ДСТУ EN 13501-1:2016 «Пожежна класифікація будівельних виробів та будівельних конструкцій. Частина 1. Класифікація за результатами випробувань щодо реакції на вогонь (EN 13501-1:2007+A1:2009, ІDT)».

    Класифікація вогнезахисної фарби для кабельної продукції та проходів інженерних комунікацій Ammokote MF-180 щодо «реакції на вогонь» пройшла в рамках сертифікаційних робіт, що найближчим часом буде відображено в оновленому сертифікаті відповідності.

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ