• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Андрій Прокопенков: ми допомагаємо створювати будівлі Вашої мрії

    01.11.2021

    Компанія Термастіл приєдналась до Каталогу проектувальників на сайті Асоціації УЦСБ. Про історію компанії, процеси, внутрішню конкуренцію, переваги в роботі із замовниками, знакові об'єкти та перспективи детальніше в інтерв'ю.

      


    Андрій Олексійович Прокопенков, генеральний директор групи компаній Термастіл





    Чому, одними з перших, зареєстрували свою компанію в Каталозі проектувальників на сайті УЦСБ?

    Сьогодні в бізнесі важлива диверсифікація, і стосовно джерел залучення нових Клієнтів також: ми розраховуємо, що присутність в Каталозі доповнить наші наявні, доволі потужні, маркетингові кампанії та інші джерела залучення нових Клієнтів.


    Чи не побоюєтесь внутрішньої конкуренції з іншими учасників каталогу? В чому переваги саме вашої компанії для замовників?

    Ми, в першу чергу, виробничо-будівельна компанія. Окрім проектного відділу, маємо 2 власних заводи — з виготовлення зварних металоконструкцій та покрівельно-фасадних матеріалів, де розташовано понад 30 виробничих ліній, будівельний підрозділ, 21 одиниця техніки, власний «Центр комплектації будівельними матеріалами». Головна вигода Замовника від партнерства з групою Термастіл – це можливість повністю зняти з себе головний біль щодо управління будівництвом та інвестувати свій час у прибуткові проекти замість того, щоб виконувати функцію виконроба для своїх численних підрядників.


    Які знакові об’єкти із вашого портфоліо розміщені в Каталозі проектувальників?

    В Каталозі розміщено лише декілька з наших об’єктів. Маємо 60-сторінкове портфоліо, яке періодично оновлюємо, і навіть воно вміщує менше чверті побудованих будівель. Одним із них є розподільчий центр у м. Полтава. Висота будівлі в коньку - 18 метрів. Особливістю проекту є застосування технології блочного монтажу конструкцій покриття: на землі були зібрані блоки з кроквяних ферм, прогонів, в'язей, і встановлені в проектне положення, що дозволило значно поліпшити якість збирання та забезпечити безпеку виконання робіт, оскільки монтаж було проведено в зимовий період, на висоті. Застосування готової покрівельної сендвіч-панелі дозволило пришвидшити монтаж покрівельних огороджувальних конструкцій на 30%. Виконані нами роботи: розробка генерального проекту будівлі, виготовлення металевих конструкцій, генеральний підряд. Термін виконання будівельних робіт - 4 місяці. 

    Інший приклад – 4-поверхова адміністративна будівля у Харківській області. Основні вузли запроектовані на високоміцних болтах. Особливістю проекту є можливість втілення із допомогою металевих конструкцій дизайнерського вирішення колон, що розташовані на вулиці, і за виглядом нагадують дерева, доповнюючи екстер'єр будівлі.


    Розподільчий центр (м. Полтава)

    Рік: 2020

    Термін виконання: 4 місяці

    Металоємність: 212 тонн конструкцій

    Площа будівлі: 3456 м.кв.

    2 прольоти по 24 м. 

    Ферми з паралельними поясами.  

    Висота будівлі: в коньку - 18 метрів, до низу кроквяних ферм - 13 м, в нижній точці, 15 м - у верхній

    Клас наслідків: СС1


    Адміністративна будівля (м. Харків)

    Рік: 2020

    Металоємність: 325 т

    Клас наслідків: СС1

    Виконані роботи: розробка КМ, КМД, виготовлення конструкцій

    Сумарний термін виконання перелічених робіт: 2,5 місяці

    В якості АКЗ застосовано двокомпонентне епоксидне покриття

    Основні вузли запроектовані на високоміцних болтах


    Скільки МК ви вже запроектували?

    Термастіл – гравець ринку металоконструкцій більше десятиліття, ми виконали понад 200 проектів.


    Розкажіть як з'явилась назва вашої компанії? Історія компанії, місія, спеціалізація, скільки років на ринку проектування? Про засновників та працівників компанії

    Місія компанії Термастіл – «Ми допомагаємо створювати будівлі Вашої мрії». Її Засновник – Костянтин Іванович Копотун. Наша команда – близько 200 співробітників. Якщо раптом ми вирішимо разом злітати у відпустку, нам доведеться повністю винайняти 2 пасажирських літаки Embraer 195. 100% керівників вищої та середньої ланки в компанії вирощені на підприємстві з рядових посад.


    Як побудовані процеси в компанії чи є певна специфіка?

    Процеси в нашій компанії побудовані на основі організаційної схеми, що періодично модифікується та коригується в залежності від стратегії чи потреб ринку, або розвитку компанії та розширення спектру діяльності.  


    Якими ви бачите перспективи компанії та ринку проектування МК в найближчі 3-5 років?

    Ринок проектування металевих конструкцій досить вузький, і є велика потреба в проектувальниках, які здатні виконувати ефективний – підкреслюємо, ефективний – розрахунок каркасів, знаходити такі конструктивні рішення, які будуть водночас задовольняти нормативним вимогам надійності, і не створювати перевитрат металу. Є нагальна потреба у підвищенні якості вищої освіти в Україні за напрямком «Будівництво» в цілому, і адаптації освітніх програм до вимог сучасного ринку і сучасного бізнесу.


    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ