• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Денис Рисухін, директор Metipol: сьогодні ми маємо унікальну можливість закріпити своє лідерство на ринку на роки вперед

    13.12.2021

    Інтерв'ю директора компанії Метіпол Дениса Рисухіна про купівлю заводу Модуль, найближчі та стратегічні плани щодо розвитку та оцінка ринку прокату з полімерним покриттям у 2021 році



    Денис Рисухін, директор компанії Metipol







    Чому та як ухвалено рішення про покупку Модуля?

    Рішення про купівлю викликано насамперед станом ринку пофарбованого металу, який на 85% складається з імпортної продукції. Це означає, що національним виробникам є куди зростати та рухатися у бік імпортозаміщення.
    Друга причина – стабільне зростання ринку, крім складного поточного року. Саме сьогодні ми маємо унікальну можливість закріпити своє лідерство на ринку на роки вперед, і покупка Модуль-Україна є важливим етапом у нашій стратегії. Підприємство зі своєю історією, досвідом та досить успішним сьогоденням. Тому у сферу наших інтересів воно потрапило задовго до офіційного оголошення про покупку.


    Які потужності Модуля сьогодні, яке обладнання встановлено на заводі?

    Підприємство має високопродуктивне вітчизняне та імпортне обладнання:

    • Лінія травлення штовхаючого типу DeltaBrands, Inc. США, продуктивність 200 тис. тонн на рік, працює із застосуванням соляної кислоти
    • Реверсивний стан холодної прокатки
    • Агрегат безперервного гарячого оцинкування Delta Brands, Inc. США, з проектною потужністю 200 тис. тонн на рік
    • Лінія безперервного фарбування рулонного прокату, італійської фірми FATA з проектною потужністю 80 тис. тонн на рік
    • Лінії для профілювання оцинкованого та пофарбованого прокату


    Ваші найближчі та стратегічні плани з розвитку заводу у Кам'янці-Подільському, зміни у роботі

    Для Модуль-Україна поточний рік стане одним із найуспішніших у плані продуктивності. Ми розраховуємо, що обсяг виробництва оцинкованої сталі перевищить 70 тис. т, з якої більш ніж половина піде на фарбування. Виробничий комплекс знаходиться у задовільному стані, вимагаючи стандартних процедур з обслуговування та планового ремонту.
    Ми лише розпочинаємо управління підприємством та оцінюємо ефективність тих чи інших заходів щодо модернізації. Вже найближчим часом буде затверджено стратегію розвитку, яка включатиме не лише технічну частину, а й новий підхід у роботі з клієнтами, а також послуги.


    Що в планах Метіпол на 2022 рік?

    План на 2022 рік перебуває на фінальній стадії узгодження, однак ми думаємо, що для Модуль-Україна він буде вищим за 80 тис. т за оцинкованим рулоном і 40 тис. т за пофарбованим. Вийти на обсяг 100 та 50 відповідно плануємо через 2 роки. Подальше збільшення буде можливе лише внаслідок встановлення нового обладнання. Відповідні рішення оцінюватимуться та прийматимуться, коли ми побачимо перші результати нашої співпраці.
    Щодо Хеві Метал, то план на 2022 – понад 50 тис. тонн сталі з полімерним покриттям.
    А вже до кінця 2022 року у наших планах запуск аналогічної лінії з нанесення полімерних покриттів, як у Первомайську, але вже на новому майданчику у Білій Церкві.


    Як ви оцінюєте ринок прокату з полімерним покриттям у 2021 році? Ваші прогнози на 2022 рік
     
    2021 був дуже непростим роком для всіх сфер бізнесу, не винятком стала металургія. Проблеми з логістикою, дефіцит сировини та непередбачувані цінові тенденції – лише мала частина викликів, з якими ми зіштовхнулися. Проте, через стабілізацію ситуації, очікуємо відновлення зростання ринку як мінімум рівня 2020 року, тобто. близько 350 тис.т. у сегменті забарвленого рулону.



    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ