• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Ефективний розкрій листа

    08.06.2021

    Асоціація УЦСБ розробила сервіс «Ефективний розкрій листа» для визначення оптимальної ширини смуги, на які ріжеться сталевий лист

    Перейти до сервісу «Ефективний розкрій листа»


    Застосування таких ширин при проектуванні сталевих конструкцій, найчастіше зварних двотаврових перерізів, дозволяє знизити відсоток відходу металу при виробництві та, відповідно, вартість конструкцій.

     

    Проектувальники можуть скористатися табличною інформацією  з оптимальними ширинами смуг, які можна отримати з листів, що стандартно зберігаються на складах металотрейдерів, або перевірити ефективність смуг для запроектованих зварних перерізів.


    Для цього необхідно:

    1. Задати в таблиці вихідні дані: товщина, ширина листа для розкрою та ширина смуги, яку плануємо використовувати:


    2. За замовчуванням встановлені усереднені орієнтовні параметри на торцювання листа (5 мм) та ширину різа (2 мм), що надані заводами-виробниками металоконструкцій. При необхідності дані параметри можна змінити, отримавши інформацію від технолога конкретного ЗМК:

    3. Виконати розрахунок

    В результаті розрахунку отримуємо інформацію про кількість смуг, на які ріжеться даний лист та значення відходу. Дана інформація може бути використана конструктором для корегування запроектованого перерізу у випадку наявності великого відсотка відходу.



    Інформація щодо наявності позицій складського сортаменту та сталей міститься за посиланням

     





    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ