• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Європейські практики вогнезахисту приходять до України

    06.07.2015

    В середині червня фахівці Центру консалтингу з вогнезахисту УЦСБ взяли участь в науково-практичному семінарі «Впровадження і просування Єврокодів в Угорщині. Розрахунок вогнестійкості сталевих конструкцій відповідно до Єврокоду 3».

    В середині червня фахівці Центру консалтингу з вогнезахисту УЦСБ взяли участь в науково-практичному семінарі «Впровадження і просування Єврокодів в Угорщині. Розрахунок вогнестійкості сталевих конструкцій відповідно до Єврокоду 3».
    В рамках заходу європейські експерти з вогнезахисту поділилися досвідом поступального переходу національного законодавства в області проектування до загальноєвропейських норм (Єврокодів), був проведений порівняльний аналіз нових нормативних актів України і Угорщини в області вогнезахисту сталевих конструкцій, а також відбулося обговорення способів зниження вартості вогнезахисту будівельних конструкцій.

    «Угорщина є однією із зразкових країн, які ефективно впроваджують передові технології в області пожежної безпеки, тому обмін досвідом з лідерами думки в цій сфері для нас став дуже корисний, – розповів керівник Комітету з вогнезахисту УЦСБ Костянтин Калафат.
    – Успішно випробуваними в Угорщині та достатньо перспективними в Україні ми бачимо такі напрями діяльності, як використання диференційованих підходів до визначення ступеня вогнестійкості будівель, облік систем пожежогасіння на вогнестійкість будівельних елементів, впровадження програмного забезпечення моделювання пожеж і пожежного навантаження, а також регламентація взаємин будівельників і виробників вогнезахисних робіт з контролюючими органами».

    За наслідками візиту фахівців УЦСБ до Угорщини досягнута попередня домовленість про співпрацю Українського Центру Сталевого Будівництва з угорською Асоціацією виробників і підприємців в області протипожежних послуг (Tűzvédelmi Szolgáltatók és Vállalkozók Szövetsége), а також запланована реалізація проекту з популяризації в Україні комп'ютерного моделюванню пожеж і пожежного навантаження.

    Відзначимо, що організатором семінару виступила компанія Dunamenti Tűzvédelem Zrt. (Угорщина) – один з провідних світових виробників засобів вогнезахисту.

    Довідка
    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) – асоціація учасників ринку металобудівництва, членами якої є провідні виробники та дистриб'ютори сталевого прокату, заводи з виробництва металоконструкцій, покрівельних і фасадних систем, галузеві проектні і наукові організації, монтажні та будівельні компанії.
    Місією Українського Центру Сталевого Будівництва є просування сталевих конструкцій як переважного матеріалу будівництва шляхом створення ефективних, інноваційних рішень для клієнтів.
    www.uscc.com.ua
     

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ