• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Металобудвіники підтримали ініціативу Мінекономрозвитку щодо скасування радянських ГОСТів

    20.05.2015

    18 травня відбулось засідання Комітету з нормативно-технічної діяльності УЦСБ, на якому було розглянуто питання мінімізації ризиків виробників і споживачів металоконструкцій у зв`язку з припиненням дії стандартів, розроблених до 1992 року.

    18 мая состоялось заседание Комитета по нормативно-технической деятельности УЦСС, на котором был рассмотрен вопрос минимизации рисков производителей и потребителей металлоконструкций в связи с прекращением действия стандартов, разработанных до 1992 года.
    Захід об'єднав керівників та провідних технічних фахівців компаній Метінвест, Укрстальконструкція, RAUTA GROUP та Укрінсталькон ім. В.М. Шимановського і був присвячений планам Міністерства економічного розвитку і торгівлі України щодо скасування до кінця 2015 року радянських стандартів, включаючи нормативні документи, що регламентують виробництво прокату та металоконструкцій.

    Ключовою темою обговорення стало питання спрощення переходу всіх учасників ланцюжка створення вартості металевих конструкцій на роботу з вітчизняним металопрокатом, виробленим за європейськими нормами.

    Результатом зустрічі стало формування переліку першочергових кроків щодо ефективної взаємодії учасників галузі сталевого будівництва в рамках проекту щодо скасування радянських ГОСТів, а саме:
    1. Підтримка повного скасування старих ГОСТів та інформування національного органу сертифікації про альтернативні документи, що регламентують виробництво прокату і металоконструкцій.
    2. Розробка рекомендацій щодо заміщення марок сталевого прокату, зазначених у ДБН В.2.6-198: 2014 Сталеві конструкції.
    3. Проведення заходів з інформування вітчизняних проектувальників і виробників металоконструкцій про нюанси припинення дії радянських стандартів.
    «Відмова від радянських нормативів не буде потрясінням для нашої галузі, оскільки провідні українські металургійні підприємства вже давно перейшли на роботу за передовими стандартами, регулюючими виробництво металопрокату, наприклад, ДСТУ EN 10025, - повідомив Виконавчий директор УЦСБ Сергій Шпак.
    - У свою чергу українські виробники та проектувальники металоконструкцій висловили готовність до роботи із застосуванням сучасної нормативної бази: гармонізованим в Україні європейським стандартом (Єврокод 3 і дві частини ДСТУ Б EN 1090), а також вдосконаленою національною гілкою нормативних документів (ДБН В.2.6-198 : 2014, ДСТУ Б В.2.6-199 та ДСТУ Б В.2.6-200)».

    Відзначимо, що повний перехід на сучасні стандарти прискорить впровадження передових технологій у вітчизняну будівельну галузь, а також підвищить конкурентоспроможність українських виробників металопродукції на внутрішньому і світовому ринках.

    Довідка
    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) – асоціація учасників ринку металобудівництва, членами якої є провідні виробники та дистриб'ютори сталевого прокату, заводи з виробництва металоконструкцій, покрівельних і фасадних систем, галузеві проектні і наукові організації, монтажні та будівельні компанії.
    Місією Українського Центру Сталевого Будівництва є просування сталевих конструкцій як переважного матеріалу будівництва шляхом створення ефективних, інноваційних рішень для клієнтів.
    www.uscc.com.ua
     

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ