• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Металобудівники України шукають шляхи виходу на експортні ринки

    29.01.2015

    Падіння споживання металоконструкцій в 2014 році на внутрішньому ринку змушує українських виробників сталевих конструкцій шукати нові напрямки збуту продукції закордоном.


    Падіння споживання металоконструкцій в 2014 році на внутрішньому ринку змушує українських виробників сталевих конструкцій шукати нові напрямки збуту продукції закордоном.
    Як було зазначено в ході III Національної конференції учасників ринку сталевого будівництва, українські металобудівники мають досить високий потенціал розвитку на зарубіжних ринках. Це обумовлено такими факторами як порівняно низька ціна виробництва металоконструкцій, високе співвідношення ціна-якість продукції, високий виробничий потенціал і наявність сировинної бази, а також вигідне розташування щодо головних ринків збуту.

    На думку Генерального директора компанії «Укрстальконструкція» Володимира Носова,
    основними вимогами до експортера металоконструкцій є:

    • Наявність власних виробничих потужностей і сучасного обладнання.
    • Сертифікація по EN 1090, ISO 9001.
    • Фінансове забезпечення.
    • Високі вимоги стандартів якості.
    • Можливість роботи без авансового платежу.
    • Досвід ведення зовнішнього документообігу.
    • Присутність місцевих партнерів для здійснення монтажу.
    Великі гравці ринку сталевого будівництва найчастіше вже мають досвід експортних операцій та напрацьовану клієнтську базу, для малих і середніх компаній це новий процес, пов'язаний з досить серйозними бізнес-обмеженнями. Так, на думку Сергія Шпака,
    Виконавчого директора УЦСБ, ключовими бар'єрами, що обмежують зростання експорту металоконструкцій, є проблеми з відшкодуванням експортерам ПДВ, відсутність обігових коштів на відстрочку платежів за експортними операціями, а також брак досвіду ведення зовнішньоекономічної діяльності в багатьох операторів ринку.

    З метою диверсифікації ризиків та підвищення конкурентоспроможності вітчизняних металобудівників, в 2015 році експертами УЦСБ будуть опрацьовані механізми надання консалтингу з питань ЗЕД для учасників галузі сталевого будівництва в Україні.


    Довідка
    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) – асоціація учасників ринку металобудівництва, членами якої є провідні виробники та дистриб'ютори сталевого прокату, заводи з виробництва металоконструкцій, покрівельних і фасадних систем, галузеві проектні і наукові організації, монтажні та будівельні компанії.
    Місією Українського Центру Сталевого Будівництва є просування сталевих конструкцій як переважного матеріалу будівництва шляхом створення ефективних, інноваційних рішень для клієнтів.
    www.uscc.com.ua
     

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ