• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Реванш майже дворічного падіння цін на метал будівельного сортаменту

    14.12.2020

    За останній місяць ціни на метал на внутрішньому ринку змінювались кілька разів. У зв’язку з цим Асоціація УЦСБ звернулась за коментарем до Генерального директора Метінвест-СМЦ

    Протягом 2018-2019 року ціни на метал знижувались. Однак ніхто з учасників ринку не очікував, що падіння за 2 роки буде відігране за кілька місяців. З чим пов'язане різке зростання цін і коли слід очікувати їх стабілізації?


    Ігор Тонєв, Генеральний директор Метінвест-СМЦ: «Ситуація з ростом цін на металопрокат обґрунтована об'єктивними факторами: підвищеним попитом на сталь у всіх регіонах світу, недостатніми залишками у споживачів і завантаженістю виробництва металургійних комбінатів на найближчі місяці. Підтримку зростанню цін на прокат додатково надає фундаментальний фактор - ціни на сировину, зокрема, індекс цін на ЗРС в Китаї побив багаторічний рекорд, піднявшись до рівня 150 $ / тн CIF Китай. При цьому досягнення піку вартості ЗРС і прокату очікується в грудні-січні, з подальшою стабілізацією.

    З огляду на важливість складової вартості металопрокату для галузі ми виважено підходимо до формування цінової політики. Ціни на сталь в Україні зараз нижче цін на аналогічний прокат в ЄС і Туреччині, і близькі до паритету з цінами в РФ».


    Нагадуємо учасникам ринку, що на сайті УЦСБ працює Індекс цін на метал будівельного сортаменту.




    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ