• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    УЦСБ та Метінвест впроваджують інноваційні технології у сталевому будівництві

    17.12.2013

    В межах затвердженої Українським Центром Сталевого Будівництва (УЦСБ) програми заходів зі зниження металомісткості сталевого будівництва, компанія Метінвест спільно з концерном ESAB (ЕСАБ Україна) розробили технологічний процес зварювання високоміцної сталі марки S460M (клас міцності С440) та успішно провели випробування її зварюваності.

    В межах затвердженої Українським Центром Сталевого Будівництва (УЦСБ) програми заходів зі зниження металомісткості сталевого будівництва, компанія Метінвест спільно з концерном ESAB (ЕСАБ Україна) розробили технологічний процес зварювання високоміцної сталі марки S460M (клас міцності С440) та успішно провели випробування її зварюваності.
    Нова технологія зварювання була розроблена з метою просування та популярізації споживання високоміцних термомеханічних марок сталі при виробництві зварних металоконструкцій каркасів будівель, споруд та мостів. Якість зварного з’єднання та його механічні властивості було підтверджено протоколом випробувань (WPQR), виданим Інститутом електрозварювання ім. Є.О. Патона.

    Високоміцні марки сталі, що виробляються за технологією термомеханічної прокатки, більше як 20 років застосовуються в будівельних проектах Європи, що дозволяє досягти зниження ваги сталевих конструкцій на 15-25% й скоротити витрати замовника будівництва при виробництві, монтажі та вогнезахисті сталевих конструкцій.

    Нині спеціалісти Метінвест розглядають можливість застосування нових високоміцних марок сталі у власних проектах. За оцінками експертів, програма технічного переозброєнння Метінвест потребуватиме 150-200 тисяч тон сталевих конструкцій у найближчі 10 років.
     
    {php Gallery::GiveGalleryHtml(14, 2); php} Одним з перших об’єктів в Україні, під час реалізації якого вдалося оцінити переваги високоміцної сталі марки S460М, стала реконструкція історичної будівлі в центрі Києва.

    Високоміцні перфоровані зварні двутаври зі стали S460M дозволили зменшити трудомісткість робіт, що проводяться в ускладнених умовах, та забезпечити необхідну висоту перекриттів за заданими навантаженнями.

    Довідка
    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) - асоціація учасників ринку металобудівництва, членами якої є провідні виробники та дистриб'ютори сталевого прокату, заводи з виробництва металоконструкцій, покрівельних і фасадних систем, галузеві проектні і наукові організації, монтажні та будівельні компанії.
    Місією Українського Центру Сталевого Будівництва є просування сталевих конструкцій як переважного матеріалу будівництва шляхом створення ефективних, інноваційних рішень для клієнтів.
    www.uscc.com.ua

    МЕТІНВЕСТ - міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, що керує активами у кожній ланці виробничого ланцюга від видобутку залізорудної сировини та вугілля до виробництва полуфабрикатів й готової металопродукції. До структури Групи входять видобувні та металургійні підприємства, що знаходяться в Україні, Європі та США, а також мережа продажів з охопленням всіх ключових світових ринків.
    ТОВ «МЕТІИНВЕСТ ХОЛДИНГ» – керуюча компанія Групи Метінвест. Основними акціонерами Компанії METINVEST B.V. (холдингова компанія Групи Метінвест) є Група СКМ (71,25%) та Смарт-Холдинг (23,75%), які беруть участь в управлінні Компанією на партнерських засадах.

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ