• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    УЦСБ ініціює обговорення блокування реєстрації податкових накладних на зустрічі з Президентом України

    24.06.2020

    УЦСБ, як профільна Асоціація, підтримує ініціативу провідних і об'єднаних промислових організацій, підприємців, галузевих асоціацій та промислових підприємств про проведення зустрічі з Президентом України для обговорення стану справ в економіці та промисловості, а також узгодження плану невідкладних антикризових дій.

    УЦСБ спільно з Федерацією роботодавців України ініціює обговорення на зустрічі з Президентом України в числі інших проблему блокування реєстрації податкових накладних, з якими зіткнулися 85% підприємств галузі.

    УЦСБ звертається також до Кабінету Міністрів України та Державної фіскальної служби України із закликом знизити тиск на вітчизняний бізнес, який знаходиться в непростій ситуації у зв'язку з негативними економічними тенденціями і впливом карантину.

    85% підприємства будівельної галузі зіткнулися з відмовами в реєстрації податкових накладних згідно з постановою «Порядок зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному Реєстрі податкових накладних» (далі «Постанова №1165»), що призводить до обмежень у діяльності компаній і відчутних збитків - результати опитування, організованого серед виробників галузі Асоціацією УЦСБ.

    При цьому 100% компаній вважають, що дія Постанови КМУ №1165 призведе до збільшення кількості операцій з готівкою.

    Понад 70% підприємств, які взяли участь в опитуванні, а також їх клієнти і постачальники, потрапили в список компаній «категорії ризикованості» з порушенням норм податкового законодавства в результаті автоматизованого моніторингу контролюючими органами.

    Кількість заблокованих податкових накладних, серед опитаних компаній, в середньому 24 документи на 1 компанію. Для їх розблокування кожна компанія зобов'язана зібрати і подати в Комісію з питань зупинки реєстрації, в середньому 365 документів. Для збору такої кількості документів компанії необхідно витратити понад 60 годин робочого часу.

    В результаті дії Постанови КМУ №1165 15% компаній зазначили зменшення виручки, 22% мають проблеми з виконанням зобов'язань перед клієнтами і постачальниками, 2% компаній прогнозують повну зупинку підприємства у разі продовження дії Постанови.

    34% - очікуване зменшення виручки в результаті зупинки реєстрації податкових накладних. 100% компанії вважають, що дія Постанови КМУ №1165 призведе до збільшення кількості операцій з готівкою. 86% опитаних підприємств підтримують петицію про скасування постанови КМУ від 11.12.2019 р № 1165 «Про порядок зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних».

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ