• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    УЦСБ має намір знизити частку вогнезахисту у вартості металоконструкцій до 20%

    17.02.2015

    В рамках діяльності Комітету з вогнезахисту УЦСБ на 2015 рік заплановані заходи щодо просування на ринку України інноваційних вогнезахисних технічних рішень, робота з удосконалення нормативних документів, що регулюють вогнестійкість будівельних конструкцій, а також створення інформаційної загальноосвітньої технічної бази в області вогнезахисту.

    В рамках діяльності Комітету з вогнезахисту УЦСБ на 2015 рік заплановані заходи щодо просування на ринку України інноваційних вогнезахисних технічних рішень, робота з удосконалення нормативних документів, що регулюють вогнестійкість будівельних конструкцій, а також створення інформаційної загальноосвітньої технічної бази в області вогнезахисту.
    На думку експертів будівельної галузі, найбільш значними обмеженнями, що перешкоджають зменшенню частки вогнезахисту в загальній вартості сталевих конструкцій, є необґрунтовано завищені вимоги до класів вогнестійкості будівельних конструкцій в будівлях різного функціонального призначення, а також відсутність ефективних методик проектування вогнезахисту.

    Варто відзначити, що в 2015 році профільними міністерствами проводиться робота з адаптації державних будівельних норм до нормативної бази Європейського Союзу, а також щодо удосконалення існуючих нормативних документів, у тому числі: ДБН В.2.2 ... «Складські будівлі», ДБН В.2.2 ... «Виробничі будівлі», ДБН В.2.2 ...«Житлові будинки», ДБН В.1.1-7 «Пожежна безпека об'єктів будівництва». В рамках взаємодії Комітету з вогнезахисту УЦСБ з Мінрегіоном експертами Асоціації запропоновано перелік доповнень до документів, що переглядаються. Цей перелік покликаний забезпечити застосування кращих європейських практик в частині нормування вогнестійкості у вітчизняних нормах.

    «Головна мета діяльності Комітету з вогнезахисту на найближчі роки - зменшення частки вогнезахисту в загальному бюджеті металоконструкцій об'єкту з існуючих сьогодні 30-40% до кращих показників європейської практики - 15-20%, - повідомив керівник Комітету з вогнезахисту УЦСБ Костянтин Калафат.
    - Цього року ми плануємо приділити особливу увагу перегляду українських норм і стандартів щодо зниження вимог, що пред'являються до вогнестійкості будівельних конструкцій. Ця робота проводиться шляхом рецензування проектів ДБН на будівлі різного функціонального призначення, а також через залучення провідних фахівців Українського науково-дослідного інституту цивільного захисту (УкрНДІЦЗ) з метою актуалізації вимог ДБН В.1.1-7 у питаннях вогнестійкості різних будівельних конструкцій. У 2015 році також розпочато розробку нового стандарту України, присвяченого розрахунком вогнестійкості сталевих конструкцій, до якого увійдуть основні положення Єврокоду 3. Частина 1-2».

    У контексті роботи УЦСБ щодо розвитку галузі сталевого будівництва у 2015 році під егідою Асоціації буде випущена серія технічних публікацій з вогнезахисту - «Каталог засобів вогнезахисту сталевих конструкцій 2015», «Посібник з розрахунку вогнестійкості та проектування вогнезахисту», «Вогнезахист ЛСТК», «Конструктивний вогнезахист», - які дозволять вітчизняним інженерам застосовувати передові методики в галузі ефективного вогнестійкого проектування, а також сприятимуть формуванню прозорого конкурентного середовища для гравців ринку вогнезахисних матеріалів.

    Довідка
    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) – асоціація учасників ринку металобудівництва, членами якої є провідні виробники та дистриб'ютори сталевого прокату, заводи з виробництва металоконструкцій, покрівельних і фасадних систем, галузеві проектні і наукові організації, монтажні та будівельні компанії.
    Місією Українського Центру Сталевого Будівництва є просування сталевих конструкцій як переважного матеріалу будівництва шляхом створення ефективних, інноваційних рішень для клієнтів.
    www.uscc.com.ua
     

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ