• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    УЦСБ створює інструменти проектування ЛСТК відповідно до вимог Єврокоду 3

    02.04.2015

    В рамках роботи Комітету з ЛСТК Українського Центру Сталевого Будівництва випущена технічна публікація «Розрахунок елементів зі сталевих холодноформованних профілів у відповідності з Єврокодом 3».

    В рамках роботи Комітету з ЛСТК Українського Центру Сталевого Будівництва випущена технічна публікація «Розрахунок елементів зі сталевих холодноформованних профілів у відповідності з Єврокодом 3».
    У публікації приділено увагу основним питанням визначення геометричних характеристик і розрахунку елементів каркасів з холодноформованних профілів згідно гармонізованим в Україні європейським нормам, а саме частинам Єврокоду 3 - ДСТУ-Н Б EN 1993-1-1, ДСТУ-Н Б EN 1993-1-3 , ДСТУ-Н Б EN 1993-1-5 та їх національним програмам, які регламентують правила проектування елементів ЛСТК. Особливу увагу в новому виданні приділено аспектам місцевої втрати стійкості ЛСТК, зокрема розрахунком характеристик ефективного (скороченого) поперечного перерізу.

    Для ілюстрації застосування правил проектування на практиці в публікації наведено дев'ять численних прикладів, що включають аналіз фізико-механічних властивостей сталі, розрахунок геометричних характеристик вихідного і ефективного тонкостінного перетину, розрахунок елементів на вигин, стиск і розтяг за граничними станами несучої здатності та експлуатаційної придатності.

    «Поряд з явними економічними перевагами застосування ЛСТК пов'язана необхідність здійснення трудомісткого проектування, що вимагає специфічних знань від проектувальника. Однак в Україні практично відсутні навчальні матеріали з проектування ЛСТК, - зазначив Виконавчий директор УЦСБ Сергій Шпак.
    - Нова публікація УЦСБ підготовлена як перший етап підтримки вітчизняних інженерів у застосуванні європейських норм при проектуванні ЛСТК».

    Підготовка публікації проводилася провідними експертами УЦСБ спільно з фахівцями Інституту Сталевого Будівництва Великобританії. Авторами публікації виступили Артем Білик,
    кандидат технічних наук, доцент, керівник Інженерного Центру УЦСБ, Мартін Хейвуд (Martin Heywood), магістр інженерних наук, доктор наук, сертифікований інженер, член Товариства цивільних інженерів, SCI, Микита Біляєв,
    магістр технічних наук, провідний інженер конструктор Інженерного Центру УЦСБ, Сергій Білик, доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри металевих і дерев'яних конструкцій Київського національного університету будівництва і архітектури, Ендрю Вей (Andrew Way), магістр інженерних наук, сертифікований інженер, член Товариства цивільних інженерів, SCI.

    Нагадаємо, що 16-17 квітня 2015 в Києві відбудеться навчальний семінар для проектувальників на тему: «ЛСТК: проектування, виробництво і монтаж».

    Довідка
    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) – асоціація учасників ринку металобудівництва, членами якої є провідні виробники та дистриб'ютори сталевого прокату, заводи з виробництва металоконструкцій, покрівельних і фасадних систем, галузеві проектні і наукові організації, монтажні та будівельні компанії.
    Місією Українського Центру Сталевого Будівництва є просування сталевих конструкцій як переважного матеріалу будівництва шляхом створення ефективних, інноваційних рішень для клієнтів.
    www.uscc.com.ua
     

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ