• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Українські виробники металоконструкцій перейдуть на роботу з прокатом, випущеним за європейськими нормами

    14.07.2015

    9 липня відбулося засідання Комітету з нормативно-технічної діяльності УЦСБ з питання повного переходу виробників металевих конструкцій на роботу з гарячекатаним листовим прокатом, випущеним за ДСТУ EN.

    9 липня відбулося засідання Комітету з нормативно-технічної діяльності УЦСБ з питання повного переходу виробників металевих конструкцій на роботу з гарячекатаним листовим прокатом, випущеним за ДСТУ EN.
    Однією з важливих складових успішної роботи українських виробників металоконструкцій з європейськими споживачами є наявність на складах вітчизняних металотрейдерів оперативного запасу необхідного сортаменту гарячекатаної сталі, випущеної відповідно до євронорм.

    В цілях підвищення конкурентоспроможності українських виробників металоконструкцій на внутрішньому і європейському ринках були сформовані першочергові кроки з переходу гравців ринку на роботу з прокатом, виготовленим за ДСТУ EN, а саме:
    1. Виробництво на українських металургійних підприємствах товстолистового прокату марки S235J2/Ст.3 з подвійною сертифікацією за ДСТУ EN 10025-2 і ГОСТ 14637 для реалізації на внутрішньому ринку протягом перехідного періоду, до повного впровадження європейського стандарту.
    2. Розгляд можливості внесення змін в ДБН В.2.6-198:2014 в частині вимог до сталей для будівельних конструкцій в цілях приведення переліку класів міцності сталей у відповідність з європейською класифікацією.
    «Повний перехід українських металобудівельників на роботу з прокатом, випущеним за європейськими нормами, дозволить вітчизняним компаніям забезпечити максимально швидкі терміни виконання європейських замовлень і включитися в боротьбу за замовників металевих конструкцій на ринках Європи», - повідомив Виконавчий директор УЦСБ Сергій Шпак.


    Нагадаємо, що в травні цього року українські металобудівельникі підтримали ініціативу Мінекономрозвитку щодо повної відміни радянських Гостів, що, на думку експертів галузі, дозволить прискорити впровадження передових технологій у вітчизняну будівельну галузь.

    Довідка
    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) – асоціація учасників ринку металобудівництва, членами якої є провідні виробники та дистриб'ютори сталевого прокату, заводи з виробництва металоконструкцій, покрівельних і фасадних систем, галузеві проектні і наукові організації, монтажні та будівельні компанії.
    Місією Українського Центру Сталевого Будівництва є просування сталевих конструкцій як переважного матеріалу будівництва шляхом створення ефективних, інноваційних рішень для клієнтів.
    www.uscc.com.ua
     

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ