• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Український Центр Сталевого Будівництва проведе круглий стіл «Кращі практики вогнезахисту»

    14.01.2014

    В рамках роботи Комітету з вогнезахисту сталевих конструкцій Українського Центру Сталевого Будівництва (УЦСБ) 4 лютого 2014 відбудеться круглий стіл, присвячений актуальним питанням вогнезахисту металоконструкцій.

    В рамках роботи Комітету з вогнезахисту сталевих конструкцій Українського Центру Сталевого Будівництва (УЦСБ) 4 лютого 2014 відбудеться круглий стіл, присвячений актуальним питанням вогнезахисту металоконструкцій.
    Учасниками круглого столу стануть провідні наукові та технічні фахівці галузі, а також виробники і споживачі систем вогнезахисту для металевих конструкцій.

    За словами керівника комітету з вогнезахисту сталевих конструкцій УЦСБ Костянтина Калафат, ключовими питаннями круглого столу будуть гармонізація національних стандартів з європейськими нормами вогнезахисту, а також шляхи зниження витрат при проведенні вогнезахисної обробки металоконструкцій.

    «В Україні існує досить великий потенціал в області зниження витрат на вогнезахист при зведенні об'єктів нерухомості. Однак для досягнення даної мети необхідно створити ефективний і конкурентний ринок вогнезахисних рішень, впровадити кращі конструктивні рішення в області вогнестійкого проектування і гармонізувати нормативи вогнестійкості сталевих конструкцій з Європейською практикою, - зазначив керуючий директор УЦСБ Роман Курашев. - Головною метою першого круглого столу, окрім усього іншого, ми ставимо обмін досвідом у галузі проектування сталевих конструкцій в частині вогнезахисту».

    Слід зазначити, що в грудні минулого року до команди технічних експертів УЦСБ приєдналися Костянтин Калафат - один з провідних фахівців України в галузі розробок, виробництва та сертифікації систем вогнезахисту для сталевих конструкцій і Любов Вахитова - кандидат хімічних наук, старший науковий співробітник Інституту фізико-органічної хімії і вуглехімії НАН України. Це дозволить УЦСБ створити лінію технічної підтримки для замовників і членів УЦСБ з питань мінімізації витрат на вогнезахист металевих конструкцій і системно розвивати ринок вогнезахисних рішень.



    Довідка
    Костянтин Калафат – директор регіонального випробувального центру безпеки будівельних матеріалів і конструкцій ТОВ «Донстройтест», член технічного комітету стандартизації ТК 315 «Системи техногенної та пожежної безпеки будівель і споруд» при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України. Костянтин є автором публікацій з питань якісних характеристик, застосування та випробувань засобів вогнезахисту, а також нових розробок засобів вогнезахисту, що використовуються в Україні.

    Любов Вахітова – голова правління міжнародної організації Асоціація «Вогнезахист і аудит» , член технічного комітету стандартизації ТК 315 «Системи техногенної та пожежної безпеки будівель і споруд» при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України. Любов Вахітова є автором понад 100 наукових публікацій, у тому числі 11 патентів. Ряд розробок в галузі вогнезахисних і термостійких матеріалів були застосовані на підприємствах ВПК і Мінатоменерго, а також впроваджені у виробництво засобів пасивного вогнезахисту.

    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) – асоціація учасників ринку металобудівництва, членами якої є провідні виробники та дистриб'ютори сталевого прокату, заводи з виробництва металоконструкцій, покрівельних і фасадних систем, галузеві проектні і наукові організації, монтажні та будівельні компанії.
    Місією Українського Центру Сталевого Будівництва є просування сталевих конструкцій як переважного матеріалу будівництва шляхом створення ефективних, інноваційних рішень для клієнтів.
    www.uscc.com.ua

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ