• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    УНІКАЛЬНИЙ ФАСАД БУДІВЛІ ЯК ВІЗИТНА КАРТКА БІЗНЕСУ

    02.10.2017

    Для ефективного розвитку сучасного бізнесу важливою складовою є можливість компанії виділити свій бренд, тому успішні організації знаходяться в постійному пошуку нових способів привернення уваги.

    Новою світовою тенденцією в сфері маркетингу є будівництво будівель з унікальними фасадами, які запам'ятовуються. Це дозволяє виділити об'єкт нерухомості на тлі навколишніх будівель, а також сприяє успішному позиціонуванню компанії.

    Фасадні касети Ruukki, ТЦ Golden City, Словаччина

    Найбільш простим способом дозволити будівлі заграти новими фарбами є створення яскравих фасадів за допомогою комбінації матеріалів різних кольорів. Такий підхід легко реалізується при використанні як сендвіч-панелей, так і вентильованих фасадів.

    Сендвіч-панелі Ruukki, Логістичний центр DHL

    Ще один варіант зробити будівлю унікальною - нанести на фасад привабливе зображення, наприклад, логотип компанії, малюнок або фотографію.

    Сендвіч-панелі Ruukki з логотипом, Депо Kalmar Tågdepå, Швеція

    Сендвіч-панелі Ruukki з малюнком, Автомийка, Швеція

    Сендвіч-панелі Ruukki з малюнком, HAMK, Фінляндія

    І найбільш ефектною можливістю створення індивідуальної архітектури є застосування на вентильованому фасаді атмосферостійкої сталі Cor-Ten, дизайнерських профілів або об'ємних фасадних касет.

    Фасад зі сталі Cor-Ten, Європейський Центр Солідарності, Польща

    Вентильований фасад з дизайнерськими профілями Ruukki, Аудіовізуальний центр, Фінляндія

    Об'ємні фасадні касети Ruukki, Концертний хол Уппсала, Швеція

    Ще однією сучасною тенденцією стає створення фасадів не тільки красивих, а й функціональних. Так, фасадні касети з інтегрованими сонячними панелями дозволяють зробити будівлю енергонезалежною і значно скоротити витрати на його експлуатацію.

    Фасад з сонячними панелями Ruukki, Школа, Польща

    Деякі компанії створюють справжні архітектурні шедеври, використовуючи перфоровані вентфасади з внутрішньою підсвіткою. Такі будівлі привертають до себе увагу не тільки вдень, а й вночі.

    Перфоровані фасадні касети Ruukki, ТЦ Апельсин, Латвія

    Перфорований фасад з підсвічуванням, Торгово-офісний будинок Zerva, Швеція

    Перфорований фасад зі сталі Cor-Ten з підсвічуванням

    Тенденція створення знакових об'єктів архітектури за допомогою виразних фасадів приходить до нас з Європи. При цьому українські замовники вже активно застосовують нові технології у своїх проєктах. Наприклад, компанія Rauta, що пропонує в Україні унікальні фасадні рішення, вже сьогодні має в портфоліо ряд цікавих проєктів, в яких вдалося надати об'єкту нерухомості залишатися в пам’яті, завдяки використанню сучасних фасадів.

    Сендвіч-панелі Ruukki, Автовокзал, Україна

    В продовження теми фасадів, які запам’ятовуються, пропонуємо переглянути відео, яким може бути вентильований фасад сучасної будівлі, а також про унікальні рішення з використанням сендвіч-панелей.

    Матеріал наданий компанією Rauta.

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ