• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    У 2015 році в Україні втратять чинність радянські стандарти, що регламентують виробництво металопрокату

    30.04.2015

    В рамках програми Кабінету Міністрів України з припинення дії стандартів СРСР поточного року заплановане скасування всіх чинних в Україні міждержавних стандартів, розроблених до 1992 року.

    В рамках програми Кабінету Міністрів України з припинення дії стандартів СРСР поточного року заплановане скасування всіх чинних в Україні міждержавних стандартів, розроблених до 1992 року.
    У перелік пропонованих до скасування документів увійшов ГОСТ 27772-88 «Прокат для будівельних сталевих конструкцій. Загальні технічні умови», який регламентує виробництво традиційних марок сталі Ст3 і 09Г2С, а також ряд інших радянських ГОСТів, що регулюють технічні умови виробництва плоского, сортового і фасонного прокату.

    «Перехід вітчизняних металургів на європейські стандарти дозволить українським виробникам металоконструкцій мати в наявності необхідний сортамент прокату та оперативно реагувати на запити європейських споживачів, - розповів Виконавчий директор УЦСБ Сергій Шпак.
    - Спільно з переходом на виробництво металевих конструкцій за стандартом ДСТУ EN 1090, наявність європейського сортаменту прокату дозволить вітчизняним виробникам металоконструкцій виходити зі своєю продукцією на європейські ринки».

    Відзначимо, що провідні українські металургійні підприємства вже багато років працюють на експортних ринках за європейськими нормами, зокрема по ДСТУ EN 10025, регулюючому виробництво гарячекатаного листового прокату, тому повністю готові до поставок гарячекатаного, холоднокатаного і оцинкованого прокату на ринок України за європейськими стандартами.

    З метою зниження ризиків виробників продукції національний орган сертифікації - Державне підприємство «Український науково дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» (ДП «УкрНДНЦ») запрошує всі зацікавлені сторони провести роботу з аналізу планованих до скасування стандартів і до 01.07.2015 внести пропозиції щодо переліку ГОСТів, які доцільно скасувати без заміни.

    Довідка
    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) – асоціація учасників ринку металобудівництва, членами якої є провідні виробники та дистриб'ютори сталевого прокату, заводи з виробництва металоконструкцій, покрівельних і фасадних систем, галузеві проектні і наукові організації, монтажні та будівельні компанії.
    Місією Українського Центру Сталевого Будівництва є просування сталевих конструкцій як переважного матеріалу будівництва шляхом створення ефективних, інноваційних рішень для клієнтів.
    www.uscc.com.ua
     

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ