• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    В Україні буде розроблено новий тип вогнестійких сталебетонних перекриттів зниженої висоти

    06.03.2014

    У рамках програми стратегічного партнерства Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) спільно з Інститутом сталевого будівництва Великобританії (The Steel Construction Institute, U.K.) планує розробити і провести натурні випробування на вогнестійкість сталебетонних перекриттів зниженої висоти.

    У рамках програми стратегічного партнерства Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) спільно з Інститутом сталевого будівництва Великобританії (The Steel Construction Institute, U.K.) планує розробити і провести натурні випробування на вогнестійкість сталебетонних перекриттів зниженої висоти.
    Сьогодні сталебетонні перекриття є досить затребуваними в сфері реконструкції будівель, де кожен додатковий сантиметр висоти приміщень є дуже значущим. Такі конструкції успішно застосовувалися для розділення зони відпочинку ресторану Mafia на вул. Хрещатик на два поверхи, реконструкції перекриття у фірмовому магазині Roshen, розташованому в історичному будинку біля Бессарабського ринку в Києві, а також на багатьох інших об'єктах.

    Сталебетонні перекриття вже давно застосовуються в нових об'єктах будівництва, однак існуючі завищені вимоги до їх пожежобезпеки є стримуючим фактором для активного застосування таких конструкцій у будівельній галузі.

    «Найближчим часом ми плануємо змоделювати, розробити конструкторські рішення і провести натурні випробування вогнестійкості сталебетонних перекриттів зниженої висоти підвищеної вогнестійкості - говорить керівний директор УЦСБ Роман Курашев.
    - Результатом цього проекту стане розробка інноваційного рішення для ринку України, що дозволить повністю відмовитися від вогнезахисту балок і, як наслідок, істотно знизити вартість сталевого будівництва».

    Варто відзначити, що натурні випробування планується провести на базі регіонального випробувального центру «Донстройтест», а комп'ютерне моделювання спільно з Інститутом Сталевого Будівництва Великобританії. Реалізація проекту займе близько 8 місяців.

    Довідка
    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) - асоціація учасників ринку металобудівництва, членами якої є провідні виробники та дистриб'ютори сталевого прокату, заводи з виробництва металоконструкцій, покрівельних і фасадних систем, галузеві проектні і наукові організації, монтажні та будівельні компанії. Місією Українського Центру Сталевого Будівництва є просування сталевих конструкцій як переважного матеріалу будівництва шляхом створення ефективних, інноваційних рішень для клієнтів.
    www.uscc.com.ua

    Steel Construction Institute, U.K. (SCI) – незалежний розробник технічної експертизи і провідник кращої практики в сталевому будівництві. SCI працює в партнерстві з клієнтами, членами організації, а також з усіма учасниками процесу сталевого будівництва з метою надання допомоги в побудові бізнесу та розвитку конкурентних переваг за допомогою застосування унікальних знань. Організація прагне просувати стійкі і екологічні рішення.
    www.steel-sci.org

    Донстройтест – регіональний випробувальний центр, що здійснює організацію та проведення вогневих випробувань будівельних конструкцій, виробів і матеріалів на відповідність вимогам пожежної безпеки. Будучи випробувальною лабораторією третьої сторони, акредитованої Національним агентством з акредитації України (НААУ) на відповідність вимогам ДСТУ ISO/IEC 17025:2006 (ISO/IEC 17025:2005), центр проводить сертифікаційні, кваліфікаційні, класифікаційні, періодичні, контрольні, типові та інші види випробувань будівельних конструкцій, виробів і матеріалів згідно стандартизованим методикам.
    www.dstest.com.ua

     

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ