• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    В Україні будуть гармонізовані всі європейські стандарти на проектування металевих конструкцій

    13.03.2014

    11 березня 2014 року відбулося засідання Комітету з нормативно-технічної діяльності Українського Центру Сталевого Будівництва (УЦСБ), в рамках якого фахівці галузі сталевого будівництва обговорили проекти нової редакції ДБН на проектування металевих конструкцій, а також ДСТУ на виробництво і монтаж металоконструкцій.

    11 березня 2014 року відбулося засідання Комітету з нормативно-технічної діяльності Українського Центру Сталевого Будівництва (УЦСБ), в рамках якого фахівці галузі сталевого будівництва обговорили проекти нової редакції ДБН на проектування металевих конструкцій, а також ДСТУ на виробництво і монтаж металоконструкцій.
    Як було відзначено в ході обговорення, діяльність УЦСБ буде зосереджена на двох ключових напрямах - коригування національних стандартів з урахуванням застосування сучасних технологій і матеріалів, а також гармонізація європейських норм на проектування будівельних конструкцій. Такий підхід дозволить замовнику будівництва протягом декількох років перехідного періоду з національних стандартів на Єврокоди самостійно вибирати, по яким нормативним документам здійснюватиметься проектування об'єктів нерухомості, а виробникам металевих конструкцій дасть час на адаптацію технологічних процесів на відповідність європейським вимогам.

    «Закріплення на законодавчому рівні можливості застосування інноваційних технологій, а також вимог на проектування і виробництво сталевих конструкцій дозволить споживачам металоконструкцій отримувати високоякісну продукцію, а виробничим підприємствам підвищити свою конкурентоспроможність у рівних ринкових умовах з європейськими компаніями, - повідомив Керівник комітету з нормативно-технічної діяльності УЦСБ Володимир Адріанов.
    - У найближчі два роки ми плануємо провести роботу з гармонізації в Україні всіх європейських стандартів на проектування металевих конструкцій, а також випустити серію технічних публікацій і методичних посібників з проектування відповідно до Єврокодів».

    Слід нагадати, що розробником нової редакції ДБН на проектування металевих конструкцій, а також ДСТУ на виробництво і монтаж металоконструкцій виступив Український інститут сталевих конструкцій імені В.М. Шимановського за підтримки УЦСБ. До кінця березня 2014 року, в рамках роботи Комітету з нормативно-технічної діяльності УЦСБ, проходитиме обговорення цих нормативних документів, приєднатися до якого запрошуються всі зацікавлені експерти галузі сталевого будівництва.

    Контакти для довідок по роботі Комітету з нормативно-технічної діяльності УЦСБ:
    Тетяна Колчанова, директор з розвитку УЦСБ: +38-093-567-28-81; kolchanova.t@gmail.com.


    Довідка
    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) - асоціація учасників ринку металобудівництва, членами якої є провідні виробники та дистриб'ютори сталевого прокату, заводи з виробництва металоконструкцій, покрівельних і фасадних систем, галузеві проектні і наукові організації, монтажні та будівельні компанії. Місією Українського Центру Сталевого Будівництва є просування сталевих конструкцій як переважного матеріалу будівництва шляхом створення ефективних, інноваційних рішень для клієнтів.
    www.uscc.com.ua

    Український інститут сталевих конструкцій імені В.М.Шимановського – провідний інжиніринговий інститут у галузі проектування металевих конструкцій в Україні. Є базовою організацією Мінрегіонбуду з координації науково-технічної та проектно-дослідницької діяльності в галузі металобудівництва в Україні, керівником ТК-301 «Металобудівництво».
    www.urdisc.com.ua

     

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ