• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    В Україні вдосконалюються вітчизняні норми на проектування сталевих конструкцій

    28.10.2014

    З метою вдосконалення нормативної бази у будівельній галузі з 1 січня 2015 року в Україні набуває чинності ДБН В.2.6-198: 2014 «Сталеві конструкції. Норми проектування», основним розробником яких виступив Український інститут сталевих конструкцій ім. В.М. Шимановського.

    З метою вдосконалення нормативної бази у будівельній галузі з 1 січня 2015 року в Україні набуває чинності ДБН В.2.6-198: 2014 «Сталеві конструкції. Норми проектування», основним розробником яких виступив Український інститут сталевих конструкцій ім. В.М. Шимановського.
    Відповідно до рекомендацій професійних учасників галузі та Українського Центру Сталевого Будівництва новий ДБН буде відображати передові практики проектування, що дозволять зробити сталеве будівництво ще більш ефективним. Так, новий ДБН дасть можливість застосовувати високоміцні марки сталі S460M/ML по ДСТУ EN 10025-4: 2007 (клас міцності С440), які мають низький вуглецевий еквівалент, поліпшені властивості зварювання і формування, що в результаті дозволить замовникам будівель знизити вартість металокаркасу до 15%.

    «Незважаючи на набуття чинності з 1 липня 2014 Єврокодів, протягом перехідного періоду в Україні буде активно застосовуватися національна гілка нормативних будівельних документів, - зазначив один із розробників нових норм, Керівник комітету з нормативно-технічної діяльності Українського Центру Сталевого Будівництва Володимир Адріанов.
    - Удосконалені норми наближаються до європейських стандартів, що дозволить вітчизняним фахівцям вийти на більш високий рівень проектування і активно використовувати у своїй практиці передові інженерні рішення».

    Варто відзначити, що поряд з набуттям чинності нового документа, з 1 січня 2015 року втратять свою силу ДСТУ Б В.2.6-194:2013 «Сталеві конструкції. Опори повітряних ліній електропередачі, відкриті розподільні пристрої, лінії контактних мереж транспорту, антенні споруди зв'язку, річкові гідротехнічні споруди, балки з гнучкою або перфорованої стінкою. Додаткові вимоги до проектування» та ДБН В.2.6-163:2010 «Сталеві конструкції. Норми проектування, виготовлення і монтажу» в частині розділу 1.

    Довідка
    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) - асоціація учасників ринку металобудівництва, членами якої є провідні виробники та дистриб'ютори сталевого прокату, заводи з виробництва металоконструкцій, покрівельних і фасадних систем, галузеві проектні і наукові організації, монтажні та будівельні компанії. Місією Українського Центру Сталевого Будівництва є просування сталевих конструкцій як переважного матеріалу будівництва шляхом створення ефективних, інноваційних рішень для клієнтів.
    www.uscc.com.ua
     

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ