• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    В Україні існує величезний потенціал ринку вогнезахисних матеріалів

    11.02.2014

    На проведеному 4 лютого круглому столі, організованому в рамках роботи Комітету з вогнезахисту сталевих конструкцій УЦСБ, фахівці галузі обговорили перспективи збільшення обсягів споживання вогнезахисних матеріалів в Україні.

    На проведеному 4 лютого круглому столі, організованому в рамках роботи Комітету з вогнезахисту сталевих конструкцій УЦСБ, фахівці галузі обговорили перспективи збільшення обсягів споживання вогнезахисних матеріалів в Україні.
    За оцінками Steel Construction Institute, UK, у Великобританії вартість вогнезахисту в будівництві становить близько 15 % від вартості сталевих конструкцій. В Україні ця цифра коливається в межах 25-40 % , що перешкоджає розвитку ринку сталевих конструкцій і, як наслідок, гальмує зростання споживання вогнезахисних засобів.

    Обговорюючи перспективи зростання ринку вогнезахисних матеріалів, технічний експерт УЦСБ Любов Вахітова зазначила: «В Україні існує величезна ніша споживання засобів вогнезахисту. Ми в 10-20 разів відстаємо від розвинених країн. Зважаючи на той факт, що в середньому 80 % вогнезахисних матеріалів споживається в сегменті сталевих конструкцій, слід розуміти зацікавленість виробників у розвитку сталевого будівництва. При цьому необхідно проводити заходи щодо зниження вартості вогнезахисту, щоб змусити працювати формулу: зниження вартості вогнезахисту - збільшення сталевого будівництва - зростання споживання вогнезахисних матеріалів».

    Як показує досвід, ключовим питанням високої вартості вогнезахисту в кошторисі будівництва сьогодні є слабка обізнаність замовників і проектувальників про практики вогнезахисної обробки. «Маючи детальну інформацію про асортимент та вогнезахисні характеристики матеріалів, проектувальник може без всяких хитрощів, тільки грамотним підбором вогнезахисних засобів , знизити вартість вогнезахисту в два рази, - повідомила Любов Вахитова. - Для великих об'єктів економія може становити мільйони гривень».

    Слід нагадати, що минулого року УЦСБ видав технічну публікацію «Вогнезахист сталевих конструкцій», у якій дано практичні рекомендації щодо процедури вогнезахисту металоконструкцій, а також представлена реальна ситуація по засобах вогнезахисту, доступних на ринку України на момент випуску видання.

    Довідка
    Любов Вахітова – голова правління міжнародної організації Асоціація «Вогнезахист і аудит» , член технічного комітету стандартизації ТК 315 «Системи техногенної та пожежної безпеки будівель і споруд» при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України. Любов Вахітова є автором понад 100 наукових публікацій, у тому числі 11 патентів. Ряд розробок в галузі вогнезахисних і термостійких матеріалів були застосовані на підприємствах ВПК і Мінатоменерго, а також впроваджені у виробництво засобів пасивного вогнезахисту.

    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) – асоціація учасників ринку металобудівництва, членами якої є провідні виробники та дистриб'ютори сталевого прокату, заводи з виробництва металоконструкцій, покрівельних і фасадних систем, галузеві проектні і наукові організації, монтажні та будівельні компанії.
    Місією Українського Центру Сталевого Будівництва є просування сталевих конструкцій як переважного матеріалу будівництва шляхом створення ефективних, інноваційних рішень для клієнтів.
    www.uscc.com.ua

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ