• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    В Україні набули чинності Єврокоди

    07.07.2014

    З 1 липня 2014 року в Україні набули чинності Єврокоди - європейські норми на проектування будівельних конструкцій.

    З 1 липня 2014 року в Україні набули чинності Єврокоди - європейські норми на проектування будівельних конструкцій.
    Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2011 року № 547 «Про затвердження Порядку застосування будівельних норм, розроблених на основі національних технологічних традицій та будівельних норм, гармонізованих з нормативними документами Європейського Союзу» проектування за Єврокодами поширюється на нове будівництво та реконструкцію об'єктів, що відносяться до I, II, III та IV категорій складності.

    Протягом перехідного періоду в Україні, нарівні з європейськими, будуть діяти і вітчизняні будівельні норми на проектування. При цьому замовник будівництва буде мати можливість самостійно вибирати і приймати рішення, за якими з нормативних документів здійснювати проектування конструкцій. У проектній документації на один об'єкт не можуть одночасно застосовуватися будівельні норми, розроблені на основі національних технологічних традицій, та будівельні норми, гармонізовані з нормативними документами Європейського союзу.

    Коментуючи вступ в силу Єврокодів, керівник комітету з нормативно-технічної діяльності УЦСБ Володимир Адріанов
    зазначив: «Гармонізація європейських норм проектування з урахуванням особливостей їх застосування в Україні відкриває широкі можливості щодо залучення додаткових інвестицій для будівництва нових об'єктів».

    До того ж, застосування Єврокодів в Україні сприятиме розвитку можливостей щодо мінімізації витрат на вогнезахист сталевих конструкцій.



    Довідка
    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) – асоціація учасників ринку металобудівництва, членами якої є провідні виробники та дистриб'ютори сталевого прокату, заводи з виробництва металоконструкцій, покрівельних і фасадних систем, галузеві проектні і наукові організації, монтажні та будівельні компанії.
    Місією Українського Центру Сталевого Будівництва є просування сталевих конструкцій як переважного матеріалу будівництва шляхом створення ефективних, інноваційних рішень для клієнтів.
    www.uscc.com.ua

    Eurocode (Єврокоди) – стандарти в будівельній галузі, розробкою яких займається комісія Євросоюзу з середини 70-х років. Система Єврокодів складається з 58 частин, які охоплюють всі основні будівельні матеріали (бетон, сталь, дерево, камінь, цегла і алюміній), всі основні аспекти проектування будівель і споруд (основи проектування конструкцій, навантаження, пожежна безпека, геотехнічне проектування, сейсмостійкість і т.д.), а також широкий спектр типів конструкцій і виробів (будівлі, мости, вежі і щогли, силоси і т.д.).

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ