• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Виробники покрівельних та фасадних систем розробляють нові стандарти в галузі

    20.03.2014

    17 березня 2014 відбулося засідання Комітету з питань покрівельних та фасадних конструкцій Українського Центру Сталевого Будівництва (УЦСБ), ключовим питанням якого стало обговорення нових стандартів на профнастили і металочерепицю.

    17 березня 2014 відбулося засідання Комітету з питань покрівельних та фасадних конструкцій Українського Центру Сталевого Будівництва (УЦСБ), ключовим питанням якого стало обговорення нових стандартів на профнастили і металочерепицю.
    Зважаючи на відсутність чіткого нормативного регулювання у сфері якості покрівельної продукції, український ринок профнастилів є досить специфічним, а виробники покрівельних і фасадних систем стикаються з недобросовісною конкуренцією. Врегулювати ситуацію покликаний новий державний стандарт з виробництва профнастилів та металочерепиці, що розробляється за підтримки УЦСБ і планується до введення в дію з січня 2015 року.

    У новий ДСТУ будуть введені чіткі вимоги щодо якості покрівельних і фасадних матеріалів українського виробництва, насамперед, вимоги з мінімальної товщини застосовуваного металопрокату, товщини цинкового і полімерного покриття. За словами директора компанії «Прушиньскі» В'ячеслава Колесника,
    введення в ДСТУ обов'язкового маркування виробів виробником дозволить вітчизняному споживачу вибирати якісну продукцію, що відповідає його потребам. Надалі планується впровадити добровільну сертифікацію постачальників покрівельних і фасадних систем, що дозволить виробникам підтвердити високі характеристики своєї продукції.

    У рамках роботи комітету також було прийнято рішення про гармонізацію європейського стандарту EN 508-1:2008, що дозволить проектувати покрівельні сталеві конструкції відповідно до єврокодів, які вводяться в Україні з 01.07.2014 року.

    Варто нагадати, що УЦСБ веде активну діяльність з удосконалення нормативної бази в галузі несучих профнастилів. У рамках спільної роботи з Інститутом сталевого будівництва Великобританії запущений проект з розробки нових типів сталебетонних перекриттів підвищеної вогнестійкості, результатом якого стане істотне розширення українського ринку несучих профнастилів.


    Довідка
    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) - асоціація учасників ринку металобудівництва, членами якої є провідні виробники та дистриб'ютори сталевого прокату, заводи з виробництва металоконструкцій, покрівельних і фасадних систем, галузеві проектні і наукові організації, монтажні та будівельні компанії. Місією Українського Центру Сталевого Будівництва є просування сталевих конструкцій як переважного матеріалу будівництва шляхом створення ефективних, інноваційних рішень для клієнтів.
    www.uscc.com.ua

    Прушиньскі – європейський виробник матеріалів для покрівель, фасадів та швидкомонтованих споруд - працює на українському ринку з вересня 2005 року. Заводи групи компаній PRUSZYNSKI працюють у 6-ти країнах Європи та випускають увесь асортимент продукції даного сегменту, а саме: комплекти матеріалів для ШМБ, профілі для покрівель та фасадів, металочерепицю, покрівельні аксесуари, профілі типу Z, C, L, Ω, внутрішні стінові касети, облицювальні касетони і панелі та ін.
    www.pruszynski.com.ua
     

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ