• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Зелена книга «Параметричне нормування у будівництві»

    08.07.2020

    Експерти Асоціації УЦСБ взяли участь в створенні Зеленої книги «Системний перегляд ефективності державного регулювання. Параметричне нормування у будівництві». Зелена книга описує системний перегляд державного регулювання у сфері будівництва та перспективу переходу від застарілого розпорядчого методу нормування в параметричного. Документ підготовлений фахівцями Офісу ефективного регулювання.

    Сьогодні система нормування побудована із застосуванням розпорядчого методу. Він має ряд переваг для держави, однак не задовольняє підвищені вимоги суспільства і бізнесу. Наприклад, діюча система нормування не сприяє швидкому впровадженню інновацій.

    Розпорядчий метод нормування поелементно описує об'єкти нормування в будівництві (рішення, конструкції, матеріали) і не передбачає для них ніяких ініціатив. Зате існує прогресивний метод нормування - параметричний. Він визначає параметри безпеки, функціональність і якість об'єкта нормування в будівництві.

    Параметричне нормування передбачає гнучкість у регулюванні, при цьому в своїй структурі забезпечує чітку ієрархію: на першому рівні сформульовані цілі, на другому - функціональні вимоги, а на третьому - вимоги до робочих характеристик об'єкта.

    Запрошуємо до участі в онлайн-обговоренні даного аналізу. Заповніть, будь ласка, анкету-опитування по Зеленої книги. За результатами анкетування експерти BRDO підготують пропозиції щодо конкретних законодавчих ініціатив на ринку.


    Зелена книга «Параметричне нормування у будівництві» скачати


    Заполнить анкету


    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ