• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Олена Сапронова, начальник відділу антикорозійних покриттів Хеліос Україна: Серед сильних своїх сторін виділяємо якість продукції, розробку та впровадження індивідуальних систем за запитом замовника, експертизу та підтримку сертифікованих фахівців

    22.02.2022

    Компанія Хеліос Україна приєдналась до постачальників послуг з фарбування, обробки та вогнезахисту сталевих конструкцій у складі Асоціації УЦСБ. Детальніше в інтерв'ю про компанію та внутрішні процеси, глобальні ринки збуту та імпорт, знакові об’єкти в портфоліо та плани на найближчі роки.




    Олена Сапронова, начальник відділу антикорозійних покриттів Хеліос Україна






    Чому ваша компанія вирішила приєднатись до Асоціації УЦСБ? Які очікування?

    Хеліос Україна приєдналась до Асоціації УЦСБ, оскільки має що запропонувати як її учасникам, так і іншим виробникам галузі металобудівництва. Ми є частиною європейської компанії, а віднедавна ще й у складі провідного виробника покриттів у світі KANSAI PAINT. Враховуючи наш чималий досвід у виробництві та впровадженні покриттів для металу, хочемо ділитися своїми можливостями з досвідченими компаніями на українському ринку сталевого будівництва. До того ж наше підприємство прагне донести до українських компаній ті знання та технології, які стимулюватимуть бізнес потенційних партнерів, а відповідно і розвиток нашої компанії.


    Чи не побоюєтесь внутрішньої конкуренції з іншими компаніями у складі УЦСБ? В чому переваги саме вашої компанії для ринку та замовників?

    Ми розглядаємо здорову конкуренцію як стимул до вдосконалення та покращення своїх процесів. Для учасників Асоціації конкурентною перевагою може бути не лише цінова пропозиція на матеріали, але й комплексний підхід в обслуговуванні, мобільність та готовність адаптувати системи та виробництво до потреб замовника. Саме тому серед сильних своїх сторін ми виділяємо не лише якість продукції, а розробку та впровадження індивідуальних систем за запитом замовника, експертизу та підтримку сертифікованих фахівців.

    Звичайно ж, важливою перевагою є і власні модернізовані виробничі потужності, склади та дослідницькі лабораторії – це істотно впливає на мобільність у забезпеченні потреб, які виникають у наших партнерів.  У поєднанні з доступом до кращих міжнародних технологій та рецептур все це дає перспективу на успіх.


    Розкажіть про історію компанії, як побудовані процеси

    Підприємство Хеліос Україна веде свою історію від лакофарбового заводу Аврора у місті Черкаси і є національним виробником та постачальником високоякісних систем лакофарбових покриттів для промисловості та споживчого ринку. Основні наші напрямки такі:

    • Покриття для металообробної промисловості

    • Покриття для деревообробної та меблевої промисловості

    • Дорожня розмітка

    • Порошкові покриття

    • Декоративні покриття


    На підприємстві впроваджена інтегрована система управління відповідно до ISO 9001: 2015 та ISO 14001: 2015. Це дозволяє забезпечувати виробництво не тільки якісної продукції, але і стежити за відсутністю шкоди навколишньому середовищу.

    Нині KANSAI HELIOS є Європейським центром інновацій і розробок, виробництва та дистрибуції компанії KANSAI PAINT та має представництва у 18 країнах світу, а найбільші виробничі об'єкти знаходяться в Австрії, Хорватії, Німеччині, Італії, Росії, Словенії (головний офіс), Сербії та Україні.

    Щорічно KANSAI HELIOS випускає близько 80 000 т рідких покриттів, 16 000 т порошкових покриттів, 65 000 т смол, 5 000 т клеїв та крохмалів, 29 000 т хімічних речовин.

    Частка українського виробництва за минулий рік складає близько 5 000 т покриттів і постійно зростає. Після того як ми стали частиною міжнародної групи KANSAI PAINT, ці показники лише збільшуватимуться.

    В Україні ми маємо власну лабораторію з розробки, випробування та контролю якості на виробництві, модернізоване виробництво, команду фахівців і технологів. Власне складське господарство дозволяє мати значні запаси як готової продукції, так і сировини.

    У Києві та Івано-Франківську працюють інформаційно-дистриб’юторські центри, де фахівці та технологи нададуть не лише всю необхідну інформацію, а й забезпечать зразками та проведуть необхідні тести.

    Ми дотримуємося філософії постійного розвиту та вдосконалення, відповідно і всі процеси впроваджуємо з огляду на те, щоб стати кращими.


    Розкажіть про глобальні ринки на яких присутня компанія. Про продукцію, яку виробляєте та що імпортуєте.

    Безумовно, KANSAI PAINT один зі світових лідерів виробництва покриттів, тому продукція групи присутня на ринках усього світу. Основними напрямками є автомобільні, декоративні, промислові, морські та захисні покриття.

    Що ж стосується Хеліос Україна, ми намагаємося локалізувати виробництво самих запитаних систем в Україні, при цьому маємо можливість імпортувати певні системи та компоненти з Європи. Якщо говорити про покриття для металевих поверхонь, то основними видами продукції є такі:


    Які знакові об’єкти у вашому портфоліо?

    Звичайно ж, ми любимо і пишаємося усіма реалізованими проектами – як в Україні так і в країнах Європи, проте є деякі особливі: 

    Пішохідний міст через Дніпро у м. Києві


    Стадіон у Любляні 


    Вокзал у Відні


    Перелік наших об'єктів з нашого портфоліо, звісно, можна продовжувати. Компанія Хеліос Україна завжди готова до участі як у масштабних, так і в локальних проектах.


    З об’єктами яких сегментів нерухомості найчастіше працюєте?

    Ми працюємо з усіма галузями будівництва, де є потреба захисту і покриття сталевих конструкцій. Головним чином це такі напрямки:

    • комерційна — будівлі та приміщення, що створюють дохід та є активною частиною засобів виробництва (в рамках ринку комерційної нерухомості заведено виділяти торговельну, офісну, складську та готельну нерухомість)
    • індустріальна — будівлі, споруди, що виконують роль матеріальних умов виробництва, але не є активною частиною засобів виробництва, безпосередньо приносять дохід
    • спеціального призначення — представлена унікальними за своєю історичною та соціальною значущістю об'єктами


    Які плани розвитку підприємства на найближчі декілька років?

    Ми з раціональним оптимізмом дивимося та плануємо майбутнє компанії. Звичайно ж, важливим є нарощування виробництва та використання міжнародного досвіду групи. Є певні системи, виробництво яких ми впровадили в Україні (наприклад, товстошарові покриття, епоксидні ґрунти та поліуретанові емалі), використовуючи рецептури KANSAI HELIOS. Нещодавно Хеліос Україна презентувала партнерам нові системи вогнезахисних покриттів, захист від корозії під ізоляцією та покриття, що тверднуть у вологих середовищах.

    В Україні має перспективу система рулонних покриттів, а оскільки ми є одним з лідерів у Європі з койлкоутингу, то в умовах зростання попиту на фарбований метал, такий напрямок може бути досить цікавим.


    Найближчим часом галузь металоконструкцій очікують зміни – перехід до європейської групи стандартів (виробництво за EN 1090, чинність ДСТУ ISO 12944). Чи відомо вам про ці зміни?

    Звичайно ж, ми постійно слідкуємо та оновлюємо інформацію про такі зміни, адже Хеліос Україна є частиною європейської корпорації, яка давно та успішно працює за такими стандартами. Відповідно, ми маємо певний досвід та портфоліо проектів, що висувають особливі вимоги до ЛФМ. Це ряд стандартних систем, що підібрані відповідно до класу агресивності середовища та ступеню довговічності по класифікації до стандарту ISO 12944. Ці системи мають висновки незалежних європейських інститутів, наприклад OFI в Австрії.


    Як ваша компанія планує підтримувати ЗМК у цьому процесі?

    Основним завданням є підтримка виробників металоконструкцій своїми знаннями та досвідом – від підбору систем покриттів до процесу нанесення ЛФМ.

    Проведення навчальних семінарів для технічного персоналу, а також демонстрація та навчання малярів з використанням різного обладнання.

    Супровід при впровадженні систем ЛФМ та ознайомлення з методиками контролю якості покриття у процесі нанесення, контроль якості виконання робіт на об’єктах.


    Якими ви бачите перспективи компанії та ринку в найближчі 3-5 років?

    Звичайно, непросто передбачити ситуацію на термін від 3 років. Наш досвід показує, що при розвитку власного виробництва з використанням світових ноу-хау та технічної підтримки можна окреслити досить гарні перспективи для будь-якого підприємства.

    Ситуація багато в чому залежатиме від багатьох чинників — це і доступність сировини, стабільність попиту на покриття та попиту на вироби з металу. Проте постійно працюючи над вдосконаленням процесів виробництва, розробкою новим систем покриттів, навчанням фахівців та можливістю обґрунтувати перед споживачем переваги свого продукту, можна розраховувати на позитивний результат. 








    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ