• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Rauta встановила навчальний стенд в КНУБА

    13.06.2024

    У рамках співробітництва Українського Центру Сталевого Будівництва і Київського Національного Університету Будівництва та Архітектури компанія Rauta реалізувала проєкт навчального стенду, що демонструє конструкцію енергоефективних будівель з сендвіч-панелей.

    Стенд встановлений на кафедрі Архітектурних конструкцій у спеціалізованій аудиторії з енергозбереження, в якій навчаються студенти будівельного та архітектурного факультетів, а також проводяться курси з підготовки енергоаудиторів.

    Стенд показує повноформатну конструкцію з сендвіч-панелей, яка змонтована на каркас з оцинкованих ЛСТК-профілів. Сталеві конструкції виготовлені з конструкційної сталі марки S350 з оцинкуванням Zn ≥ 275 г/м2, а елементи каркасу стикуються за допомогою болтових з’єднань.

    Технологія герметичності стінової та покрівельної конструкцій базується на сендвіч-панелях Ruukki підвищеної енергоефективності товщиною 200 мм та ущільнювальних елементах у місцях примикань. Максимальна герметичність досягається завдяки конструкції покрівлі з двох сендвіч-панелей (Ruukki SP2E 200 E-PIR Energy + Ruukki SP2C 120/80 E-PIR) з повітряним прошарком між ними. Серцевина сендвіч-панелей виготовлена з екологічно чистої самозатухаючої пінополіізоціануратної піни (PIR). Коефіцієнт теплопровідності PIR-наповнювача сендвіч-панелей λDesign = 0,022 Вт/мК, а коефіцієнт теплопередачі U = 0,11 Вт/м2К. Це забезпечує приведений опір теплопередачі стіни R = 9,25 (м2∙К)/Вт і покрівлі R = 13,05 (м2∙К)/Вт.

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ