• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Технічне завдання ДСТУ Двотаври сталеві зварні. Технічні вимоги та сортамент

    02.06.2021

    На замовлення Асоціації УЦСБ профільний технічний комітет ТК 301 Металобудівництво планує розробку національного стандарту України Двотаври сталеві зварні. Технічні вимоги та сортамент

    Цей стандарт призначений для зменшення проблемних ситуацій для ЗМК, замовників, проектантів та металотрейдерів, пов’язаних з відсутністю прокатних сортаментів на складах. В даному стандарті планується великий сортамент стандартних балок різного призначення – типів Ш, Б і К висотою від 200 мм до 750 мм. Також розглядається можливість врахування безвідходного розкрою листа для двох типів ширини прокатного листа – 1500 і 2000 мм. Вимоги щодо точності та технології виготовлення зварних двотаврових балок відповідатимуть стандарту ДСТУ EN 1090-2.


    Імплементація цього стандарту до баз даних розрахункових програмних комплексів дозволить проектувальникам підбирати перерізи в автоматичному режимі так само як і для прокатних перерізів. На відміну від стандартів на прокатні профілі, цей стандарт враховуватиме типові позиції постійно наявного листа (товщини та марки сталі) згідно зі скороченим сортаментом України на вебпорталі УЦСБ.


    Ознайомитись з проектом Технічного завдання ДСТУ "Двотаври сталеві зварні. Технічні вимоги та сортамент"


    Просимо учасників галузі розглянути проект ТЗ та надати свої пропозиції і доповнення щодо розроблення стандарту на зварні двотаври на електронну адресу kordun@urdisc.com.ua.

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ