• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) має намір знизити вартість вогнезахисту в будівлях зі сталі

    05.02.2014

    4 лютого 2014 в рамках роботи Комітету з вогнезахисту сталевих конструкцій УЦСБ відбувся круглий стіл «Кращі практики вогнезахисту».

    4 лютого 2014 в рамках роботи Комітету з вогнезахисту сталевих конструкцій УЦСБ відбувся круглий стіл «Кращі практики вогнезахисту».
    У ході круглого столу провідні фахівці галузі обговорили перспективи збільшення обсягів споживання вогнезахисних матеріалів в Україні, проблеми та рішення в області проектування сталевих конструкцій в частині вогнезахисту, а також шляхи скорочення витрат при будівництві з металоконструкцій.

    За словами керівника комітету з вогнезахисту сталевих конструкцій УЦСБ Костянтина Калафата, застосування Єврокодів і європейських норм пожежної безпеки в Україні, а також диференційований підхід до критичної температури сталевих конструкцій дозволять досягти скорочення витрат на вогнезахист окремих елементів на 30-40%.

    {php Gallery::GiveGalleryHtml(18, 2); php} На думку експертів галузі в Україні є великий потенціал економії на вогнезахисті при проектуванні металоконструкцій, але цьому заважає відсутність нормативних документів зрозумілих проектувальникам. При проектуванні інженери приділяють велику увагу розрахунком навантажень і металоємності конструкцій, при цьому часто забувають про таку важливу складову як вогнезахист.

    Перша зустріч фахівців галузі показала широкий спектр завдань, вирішенням яких належить зайнятися Комітету з вогнезахисту сталевих конструкцій УЦСБ.


    Довідка
    Костянтин Калафат – директор регіонального випробувального центру безпеки будівельних матеріалів і конструкцій ТОВ «Донстройтест», член технічного комітету стандартизації ТК 315 «Системи техногенної та пожежної безпеки будівель і споруд» при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України. Костянтин є автором публікацій з питань якісних характеристик, застосування та випробувань засобів вогнезахисту, а також нових розробок засобів вогнезахисту, що використовуються в Україні.

    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) – асоціація учасників ринку металобудівництва, членами якої є провідні виробники та дистриб'ютори сталевого прокату, заводи з виробництва металоконструкцій, покрівельних і фасадних систем, галузеві проектні і наукові організації, монтажні та будівельні компанії.
    Місією Українського Центру Сталевого Будівництва є просування сталевих конструкцій як переважного матеріалу будівництва шляхом створення ефективних, інноваційних рішень для клієнтів.
    www.uscc.com.ua

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ