• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    УКРСТАЛЬ КОНСТРУКЦІЯ завершила реалізацію металоконструкцій мосту-хвилі у парку Наталка в Києві

    30.05.2024

    На заводах УКРСТАЛЬ ДНІПРО та УКРСТАЛЬ ЖИТОМИР реалізували секції мосту з металопрокату, що був виготовлений ще на Азовсталі.

    На початку 2022 року одночасно розпочали виробництво комплексу мостових металоконструкцій: унікальну арку виготовляли на заводі у Дніпрі, а ⁠пішохідну зону – у Житомирі. Секції вагою від 2 до 7 т були запроєктовані та вироблені за спеціальною технологією, яка не має аналогів в Україні. Складність полягала в тому, що конструкція мосту має виразну хвилясту конфігурацію з криволінійністю у трьох вимірах, а кожен сегмент є індивідуальною конструкцією.

    Для розробки креслень КМД використовували технології ВІМ та програмне забезпечення Теkla Structures, що дозволило якісно з покроковим контролем виготовляти конструкції пішохідної частини та арок. Для подальшого контролю замовнику була надана модель в форматі IFC, що дозволило використовувати її в різноманітних програмних комплексах ВІМ та досягти головної мети – забезпечити точне збирання всіх елементів на монтажі.

    Попередньо у цехах заводів проводилось контрольне збирання сегментів у єдину надконструкцію під наглядом замовника та ГІПу проєкту.

    В підсумку злагоджена праця трудових колективів обох заводів УКРСТАЛЬ КОНСТРУКЦІЯ забезпечили якісне виробництво унікальних конструкцій та своєчасне відкриття мосту.

    Замовником проєкту виступила Київська міська державна адміністрація, а генеральним підрядником – Мостобуд.


    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ