• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    ДСТУ Правила виконання проектної документації металевих будівельних конструкцій

    19.04.2021

    При підтримці УЦСБ готується проект нового стандарту, на базі об’єднаних ДСТУ Б А.2.4-43:2009 "Правила виконання проектної та робочої документації металевих конструкцій" та ДСТУ-Н Б А.2.4-44:2013 "Настанова з розроблення проектної та робочої документації металевих конструкцій. Креслення конструкцій металевих деталювальні (КМД)"

    Навіщо новий ДСТУ?

    • Відміна значної кількості норм та стандартів, вихід нових норм та стандартів
    • Необхідність актуалізації та адаптації до правил виконання проектної документації сталевих конструкцій відповідно до сучасних умов і методів проектування
    • Осучаснення технології виготовлення металоконструкцій
    • Важливість BIM-технологій у проектуванні МК, що потребує формалізації


    Технічне завдання на розроблення проекту ДСТУ «Правила виконання проєктної документації металевих будівельних конструкцій»

     

    Артем Білик, науковий консультант УЦСБ, к.т.н., доц. Кафедри МДК КНУБА, співвласник проектної компанії Вартість, сертифікований інженер та експерт: "Нормотворення – це наріжний процес формування здорової галузі та можливостей ринку. УЦСБ від початку заснування є драйвером змін та імплементації найкращих світових практик у вітчизняні норми. Саме тому під проводом УЦСБ була започаткована і наразі ведеться робота із розробки проекту національного стандарту ДСТУ ХХХХХ «Правила виконання проєктної документації металевих будівельних конструкцій». Проект  ДСТУ покликаний об’єднати ДСТУ Б А.2.4-43:2009  та ДСТУ-Н Б А.2.4-44:2013, адаптувати вимоги до правил виконання проєктної документації сталевих конструкцій відповідно до сучасних умов і методів проектування. Окрім того у проекті стандарту буде показано сучасні реалії технологій виготовлення МК і використання BIM у проектуванні МК». 


    Коментарі та пропозиції до ТЗ на розроблення проекту ДСТУ "Правила виконання проектної документації металевих будівельних конструкцій" надсилайте на пошту info@uscc.ua


    Розробниками нового стандарту виступають НДП «Вартість», ПСК ім.В.Шимановського та Кафедра металевих і дерев’яних конструкцій КНУБА, які мають значний досвід і системний підхід у галузі проектування і дослідження МК. 

     

     

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ