• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Місто підготує основу для розвитку сегмента багаторівневих паркінгів у столиці

    02.10.2015

    01 жовтня в Києві відбувся круглий стіл «Комерційні паркінги в столиці: ефективна співпраця міста та інвестора», в рамках якого представники міської влади, інвестори та експерти будівельної галузі обговорили шляхи вирішення проблеми транспортної завантаженості центральній частині столиці.

    01 жовтня в Києві відбувся круглий стіл «Комерційні паркінги в столиці: ефективна співпраця міста та інвестора», в рамках якого представники міської влади, інвестори та експерти будівельної галузі обговорили шляхи вирішення проблеми транспортної завантаженості центральній частині столиці.
    За словами Олександра Козловського,
    директора департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації (КМДА), вирішення питання завантаженості центру Києва криється у створенні ефективного механізму обмеження нелегальних парковок, оптимізації існуючого паркувального простору і створенні мережі нових багаторівневих паркінгів, а також розвитку транспортної інфраструктури Києва.

    На думку Георгія Ясінського,
    Секретаря бюджетної комісії Київради, ключовими чинником створення попиту на послуги комерційних парковок, а відповідно, зростання інвестицій в сегменті будівництва багаторівневих паркінгів може стати зареєстрований у Верховній Раді Проект Закону №2228 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо правил паркування, зупинки, стоянки транспортних засобів.

    У свою чергу Керівник напрямку навчання та інформаційної підтримки програми державно-приватного партнерства USAID США Олена Маслюківська
    зазначила, що «потенційні інвестори будівництва паркінгів готові вкладати гроші в цей сегмент, але лише за умови попиту з боку населення на послуги паркування, якого сьогодні немає. При цьому створення такого попиту - це вже завдання міської влади, в тому числі через реформування законодавчої бази».

    Другим важливим етапом вирішення проблеми завантаженості центральній частини Києва має стати проект розвитку мережі наземних і підземних багаторівневих паркінгів, що базується на моделюванні транспортної інфраструктури та напрямів соціально-економічного розвитку міста. Обговорюючи технології, що дозволяють зробити сегмент багаторівневих паркінгів привабливим для приватних інвестицій, керівник інженерного центру УЦСБ Артем Білик
    зазначив: «Металеві конструкції на відміну від залізобетонних дають можливість створювати великопролітні рішення, що дозволяє інвестору отримати на 4-10% більше паркомісць на одиницю площі. До того ж металоконструкції дозволяють мінімізувати ризики, пов'язані з будівництвом в умовах щільної міської забудови, завдяки малій вазі і високій технологічності в порівнянні із залізобетоном».

    Круглий стіл показав розуміння міської влади, що без кооперації з приватним інвестором вирішити проблему транспортної завантаженості центру столиці буде вкрай складно, тому вже сьогодні в рамках концепції розвитку паркувального простору міста Києва на 2015-2020 роки проводиться ряд заходів для створення ефективної платформи взаємодії міста та бізнесу у вирішенні цієї проблеми.

    Довідка
    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) – асоціація учасників ринку металобудівництва, членами якої є провідні виробники та дистриб'ютори сталевого прокату, заводи з виробництва металоконструкцій, покрівельних і фасадних систем, галузеві проектні і наукові організації, монтажні та будівельні компанії.
    Місією Українського Центру Сталевого Будівництва є просування сталевих конструкцій як переважного матеріалу будівництва шляхом створення ефективних, інноваційних рішень для клієнтів.
    www.uscc.ua
     

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ