• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Якість українських металоконструкцій вже сьогодні відповідає світовим стандартам - експерт

    23.06.2014

    На проведеному 18 червня бізнес-сніданку з гравцями ринку нерухомості провідні українські девелопери обговорили потенціал сталевого будівництва для ефективного розвитку комерційної нерухомості, а також бар'єри, що перешкоджають активному застосуванню сталевих конструкцій при реалізації комерційних проектів в Україні.

    На проведеному 18 червня бізнес-сніданку з гравцями ринку нерухомості провідні українські девелопери обговорили потенціал сталевого будівництва для ефективного розвитку комерційної нерухомості, а також бар'єри, що перешкоджають активному застосуванню сталевих конструкцій при реалізації комерційних проектів в Україні.
    На думку експертів, одним з ключових бар'єрів розвитку галузі сталевого будівництва є складності процесу узгодження та отримання дозвільної документації на вогнезахист металевих конструкцій в державних інстанціях. За словами керуючого партнера Dragon Capital Real Estate Advisory Ігоря Мельника,
    одним з ключових напрямків роботи Українського Центру Сталевого Будівництва (УЦСБ) як експерта у сфері вогнезахисту металевих конструкції, має стати формування простої і прозорої нормативно-правової бази, що дозволяє максимально полегшити роботу девелоперів у сфері вогнезахисту.

    Напрямок вогнезахисту сталевих конструкцій є одним із пріоритетних у діяльності УЦСБ, тому асоціація постійно веде роботу з удосконалення технологій та нормативної бази в цій галузі. «Цього року ми плануємо видання низки публікацій, покликаних спростити роботу архітекторів і проектувальників в області вогнезахисту із застосуванням Єврокодів, а також завершити процес розробки нових типів вогнестійких сталебетонних перекриттів зниженої висоти, що проводиться спільно з Інститутом Сталевого Будівництва Великобританії», - повідомив Роман Курашев,
    Керуючий директор УЦСБ.

    В обговоренні економічної ефективності будівель з металоконструкцій торкнулися також питання вартості володіння об'єктом, відповідаючи на який, керівник Інженерного центру УЦСБ Артем Білик
    зазначив: «Сталеві конструкції дозволяють скоротити висоту міжповерхових перекриттів, що знижує вартість витрат на опалення і призводить до зменшення експлуатаційних витрат. Це особливо актуально для багатоповерхових комерційних будівель».

    Жваву дискусію серед учасників бізнес-сніданку викликало питання про якість і цінові перспективи української сталі в разі зближення України з Європейським Союзом і посилення екологічних норм для вітчизняних заводів. «Провідні українські металургійні підприємства вже давно перейшли на світові стандарти якості продукції і продовжують щорічно інвестувати мільярди гривень в переозброєння виробничих потужностей. Такий підхід дозволяє українським металургам вже сьогодні пропонувати ринку широкий асортимент сталевих виробів, які відповідають найвищим стандартам якості. Одночасно з цим модернізація підприємств має на увазі установку сучасного обладнання і призводить до поліпшення екології виробництва, тому угода про асоціацію або вступ України до ЄС не сильно відіб'ється на екологічній складовій формування ціни української сталі», - прокоментував Роман Курашев.

    Серед перерахованих вище на даному заході обговорювалися питання функціональності комерційних будівель і швидкості будівництва, що прямо впливають на термін повернення інвестицій, а також конструктивні рішення, що дозволяють мінімізувати вартість реалізації об'єктів.

    Варто відзначити, що минулий захід став одним із важливих кроків на шляху формування ефективної взаємодії УЦСБ з гравцями ринку комерційної нерухомості з метою впровадження передових будівельних технологій із застосуванням сталевих конструкцій.

    Довідка
    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) – асоціація учасників ринку металобудівництва, членами якої є провідні виробники та дистриб'ютори сталевого прокату, заводи з виробництва металоконструкцій, покрівельних і фасадних систем, галузеві проектні і наукові організації, монтажні та будівельні компанії.
    Місією Українського Центру Сталевого Будівництва є просування сталевих конструкцій як переважного матеріалу будівництва шляхом створення ефективних, інноваційних рішень для клієнтів.
    www.uscc.com.ua

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ