• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Олег Лутчук, директор Здоровий клімат: перевага нашої компанії – повний комплекс послуг від етапу передпроектних робіт до здачі будівлі в експлуатацію

    27.10.2021

    Компанія Здоровий клімат приєдналась до Асоціації Український центр сталевого будівництва. Про компанію, цілі у складі Асоціації, внутрішню конкуренцію, переваги та знакові об’єкти детальніше в інтерв’ю.



    Олег Лутчук, директор компанії Здоровий клімат






    Розкажіть про свою компанію – історія компанії, візія, спеціалізація, скільки років на будівельному ринку?                                                                                                        

    Компанія Здоровий клімат заснована у 2011 р. як інженерна компанія з основними напрямками  діяльності – продаж і монтаж інженерних систем комерційного та промислового холодопостачання, систем вентиляції та кондиціювання. Пізніше до переліку робіт додали встановлення систем опалення, водопостачання та електропостачання. Також, паралельно з вищезгаданими напрямками почали будувати приміщення із сендвіч-панелей для холодильних та морозильних камер. З часом будували складські, торгові та приміщення іншого призначення із сендвіч панелей.

    Працюючи як генпідрядна компанія, будували приміщення з усім набором необхідних внутрішніх інженерних мереж в комплексі. Виконуючи зовнішні роботи по опорядженню території, зрозуміли що компанії потрібно створити свій проектний відділ для проектування повного комплексу будівельних та інженерних робіт, які ми реалізовуємо. Адже це дозволить організувати та виконати повний комплекс проектних, будівельних та інженерних робіт з найбільшою ефективністю. Так Здоровий клімат сформувалася як генпроектна та генпідрядна компанія з подальшим розвитком та розширенням у даному форматі. Як будівельна компанія ми працюємо вже 8 років. 


    Чому ваша компанія вирішила приєднатись до Асоціації УЦСБ? Які очікування?

    Ми прийняли рішення і приєдналися до УЦСБ у 2021 році, щоб бути в курсі основних подій та тенденцій ринку металевого будівництва. Завдяки співпраці з Асоціацією наша компанія серед найкращих компаній галузі металобудівництва. Ми очікуємо, що в колі однодумців, співпрацюючи з досвідченими компаніями, отримаємо додатковий сильний стимул для якісного та швидкого розвитку, обміну та здобуття нового корисного досвіду. 


    Чи не побоюєтесь внутрішньої конкуренції з іншими компаніями у складі УЦСБ? В чому переваги саме вашої компанії для ринку та замовників?

    Здоровий клімат внутрішньої конкуренції не боїться, адже ми і так працюємо в умовах високої конкуренції у нашій галузі. А конкуренція всередині Асоціації УЦСБ може бути більш цивілізованою, а значить корисною та ефективною. На нашу думку, компанії-учасники УЦСБ можуть продуктивно співпрацювати та збільшувати свою присутність на ринку металевого будівництва.  

    Вважаю найсильнішою перевагою нашої компанії для ринку та замовників — повний комплекс послуг від етапу передпроектних робіт та проектування до етапу планування та процесу будівництва і здачі будівлі в експлуатацію (допомога замовнику в цьому). Це дає замовнику можливість чітко бачити картину всього процесу від початку та до кінця, з повним розумінням усіх переваг та можливостей, а також несподіванок, небезпек та непотрібних витрат часу/коштів від неправильного та неспланованого процесу будівництва.


    Як побудовані процеси в компанії чи є певна специфіка?

    Процеси в компанії побудовані достатньо ефективно, хоча є ще багато чого вдосконалювати. Це нескінченний процес, який вимагає постійного пристосування до зовнішніх факторів, викликів та змін, як технологічних, так і багатьох інших. Особливої специфіки в процесах не має, але намагаємося постійно впроваджувати та відпрацьовувати відомі та ефективні бізнес-процеси, які застосовують кращі технологічні компанії світу та найуспішніші компанії України. 


    Ваша компанія реалізовує об’єкти «під ключ»? Які об’єкти є типовими та знаковими для вашої компанії?

    Здоровий клімат реалізувала «під ключ» (будівельна та інженерна частини проекту) понад 50 об’єктів. Якщо рахувати «під ключ» (повністю будівельна частина) – то ще близько 200 будівель різної величини та складності.  Найбільш типовими об’єктами для нашої компанії є холодильні та морозильні камери, магазини, ангари, склади, торгові центри, СТО, цехи та виробничі приміщення, с/г будівлі та інші.


    СТО з офісними приміщеннями  Ауді Центр Захід (м. Львів)



    СТО для вантажних машин (Одеська область, с. Усатове)

    Замовник: ТОВ Галеон форвардінг


    СТО з адмінприміщенням (c. Муроване, Львівська область)


    Виробничий цех для ТОВ Геодефендер (с. Рясне, Яворівський район, Львівська область)


    Торговий центр Торба (м. Стрий, Львівська область)


    Торговий центр Фортуна (Чернівецька область, м. Путила)



    Які об’єкти є в стадії реалізації?

    На сьогодні в стадії реалізації ангар для катерів в Одеській області, виробниче приміщення кондитерської компанії Біскотті в м. Львів, виробничий цех для компанії Гео дефендер у Львівській області, складське приміщення для компанії Юрія фар у м. Городок Хмельницької області, офісно-виробниче приміщення для ТОВ Рефіт у м. Івано-Франківськ, реконструкція логістично-складської будівлі для компанії ТОВ Стиль у м. Івано-Франківськ.


    Чи співпрацює ваша компанія з іншими учасниками галузі у форматі «обєкт під ключ»?

    Поки що не встигли попрацювати.

     

    Чи ознайомились з проектом нового ДБН Споруди холодильників

    Так, ознайомилися та надали свої рекомендації до п.4.8 розробникам даного ДБН-у.


    Якими ви бачите перспективи компанії та ринку в найближчі 3-5 років?

    В найближчі 3-5 років бачимо нашу компанію однією з найкращих, найнадійніших і найзатребуваніших компаній на ринку сталевого будівництва нашої країни та країн східної Європи. Також, бачимо Здоровий клімат високотехнологічною компанією, яка ефективно та майстерно застосовує всі відомі розробки та досягнення будівельного ринку. Сподіваємося, що в найближчі роки галузь сталевого будівництва динамічно зростатиме, та буде високоефективною і висококонкурентною на будівельному ринку України.



                




    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ