• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Розроблення нового ДБН Споруди холодильників. Основи проектування

    28.09.2021

    При підтримці Асоціації УЦСБ Українським інститутом сталевих конструкцій імені В. М. Шимановського розроблено першу редакцію ДБН Споруди холодильників. Основи проектування

    Проект нових будівельних норм розробляється на заміну радянського СНиП 2.11.02-87 «Холодильники», що був прийнятий і введений в дію 1 липня 1988 року. За період дії цих норм, а це понад 30 років, змінилися обладнання і технології обробки та подальшого зберігання харчових продуктів. Змінилися матеріали, концепції компонування споруд та приміщень, що продиктовано підвищеними вимогами санітарних правил. При цьому жодні зміни до будівельних норм не розроблялись, а це ускладнювало впровадження сучасних проектних рішень.


    Ознайомитись з ДБН Споруди холодильників. Основи проектування


    Розробка нових норм є доцільною і своєчасною у зв’язку зі зростанням обсягів будівництва споруд холодильників для зберігання продукції як рослинного, так і тваринного походження. Надалі заморожена продукція відправляється споживачам як в Україні, так і за її межі. Застарілі положення чинного СНиП 2.11.02-87 «Холодильники» унеможливлюють використання сучасних технологій та обладнання, що призводить до низької ефективності та рентабельності таких підприємств.

    Ці норми тісно пов’язані з вимогами щодо пожежної та техногенної безпеки, адже на найбільших підприємствах в якості холодоагенту використовується аміак. Також в нових нормах особливу увагу приділено вимогам щодо енергоефективності.


    Просимо розглянути проект будівельних норм та надіслати свої пропозиції на адресу розробників: kordun@urdisc.com.ua

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ