• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Олександр Славінський, генеральний директор ДАТА-СПМ: «Будь-яка конкуренція є корисною і породжує тільки підвищення якості послуг для Замовників»

    27.08.2021

    Компанія ДАТА-СПМ приєдналась до Каталогу проектувальників на сайті Асоціації УЦСБ, який, на думку генерального директора ДАТА-СПМ Олександра Славінського, об’єднає всіх основних проектувальників металоконструкцій України та буде корисним для замовників будівництва

    Олександр Славінський, генеральний директор ДАТА-СПМ







    Чому, одними з перших, зареєстрували свою компанію в Каталозі проектувальників на сайті УЦСБ?

    Перш за все, дякуємо УЦСБ за надану можливість додаткового розміщення інформації на офіційному сайті Асоціації. Ми вважаємо, що створення такого каталогу об’єднає всіх основних проектувальників металоконструкцій України та буде дуже корисним для замовників. DATA-SPM є учасником УЦСБ з 2019 року, тому наша компанія була однією із перших та з радістю прийняла запрошення по розміщенню інформації в Каталозі проектувальників.   


    Чи не побоюєтесь внутрішньої конкуренції з іншими учасників каталогу? В чому переваги саме вашої компанії для замовників?

    Будь-яка конкуренція є корисною і породжує тільки підвищення якості послуг для Замовників. Нашою основною компетенцією є проектування металоконструкцій і розробка креслень КМД. Компанія DATA-SPM успішно працює з 2012 року і нашою основною перевагою є якість і терміни. Ті, для кого важливі дані фактори стають нашими постійними замовниками. «Попрацювавши з DATA-SPM один раз, до ваших послуг хочеться повертатися знову і знову» - це слова одного із наших Клієнтів, і ми кожного дня намагаємось ставати краще, підвищуючи вимоги до самих себе.


    Які знакові об’єкти із вашого портфоліо розміщені в Каталозі проектувальників?

    Для нас не існує знакових чи не знакових об’єктів, важливими є як невеличкі драбини масою 10 тонн металоконструкцій, так і великі промислові об’єкти металоємністю декілька тисяч тонн. Ми з гордістю можемо сказати, що бренд DATA-SPM впізнаваний не тільки на території України, а і за її межами. Таким чином, ми намагаємось створювати позитивний імідж для української будівельної галузі закордоном.  Об’єкти, розміщенні в Каталозі – це лише невеличка частина того, що нам вдалося реалізувати за роки роботи. Багато що знаходиться під NDA і, на жаль, ми не можемо поділитися фотографіями чи іншими графічними матеріалами. Але запрошуємо на наші офіційні соціальні мережі, там ми публікуємо більше інформації про актуальні об’єкти.


    Проект EFRA Lotos (Гданськ, Польща)

    Розрахунок вузлів, розробка креслень КМД

    Терміни виконання: 2016-2017 рр.

    Вага металоконструкцій: 2900 т


    Промислова естакада (Німеччина)

    Розрахунок вузлів, розробка креслень КМД

    Термін виконання: 2020

    Вага металоконструкцій: 120 т

     

    Робоча вежа елеватора (Україна, Одеська обл.)

    Розробка креслень КМД

    Термін виконання: 2020

    Вага металоконструкцій: 297 т


    Пивоварня (Україна, Черкаська обл., м. Жашків)

    Проектування КМ та КМД

    Термін виконання: 2016-2017

    Вага металоконструкцій: 902,5 т



    Газоходи (Україна, м. Кривий Ріг)

    Термін виконання: 2019

    Вага металоконструкцій: 317 т




    Скільки МК ви вже запроектували?

    В кінці кожного року ми підбиваємо дану статистику і на 01.01.2021 року ця цифра була 117 208,3 тонни.


    Розкажіть як з’явилась назва вашої компанії, про засновників та працівників? Історія компанії, візія, спеціалізація, скільки років на ринку проектування? 

    DATA – це початкові літери засновників, а SPM – steeldetailing project management. Ми почали активно працювати з 2012 року, на сьогодні нашою місією є: «До 2023 року ми — впізнавана і постійно діюча на великих замовленнях з будівельного проектування компанія в ЄС, а також лідер ринку України та країн СНД по розробці КМД». Можна стверджувати, що ми йдемо з випередженням графіку, але місію ми переглядаємо один раз на 5 років, тому наприкінці 2022 року будемо обговорювати нові задачі. Зараз же активно працюємо, щоб закріпити поставлену ціль. Щодо засновників і працівників, то не хотілося б сильно акцентувати на чомусь увагу. Частково про менеджмент компанії інформація є на нашому офіційному сайті, але ми вважаємо, що кожен член команди від генерального директора до прибиральниці – є важливими гвинтиками одного механізму.  


    Як побудовані процеси в компанії чи є певна специфіка?

    Ми дуже піклуємось про якість, тому всі процеси заточені саме на те, щоб конструкції виготовлялись і монтувались, а далі експлуатувались і створювали комфорт кінцевому замовнику. Одним із наших переконань є: «Ми стежимо за кожною дрібницею, оскільки віримо, що в нашій справі дрібниць не буває». Тому ми створили внутрішній технічний регламент і наші КМД не надходять у виготовлення поки 3D-модель і всі креслення не пройдуть три етапи перевірок. При цьому, це ніяк не впливає на терміни проектування, які, зазвичай, в нашій справі «на вчора». Окрім того, наша компанія працює у ПО Tekla Structures, ліцензування якого є досить дорогим, тому ми поєднуємо різні типи ліцензій для робочих команд, щоб бути максимально ефективними.


    Якими ви бачите перспективи компанії та ринку проектування МК в найближчі 3-5 років?

    Наразі дуже важко сказати, адже це залежить від багатьох факторів і, перш за все, економічних у країні в цілому. На цей момент основними в Україні є аграрні проекти, але для розвитку будівельного ринку металоконструкцій цього замало. Необхідні промислові та інфраструктурні проекти, тільки тоді ми зможемо побачити ріст. Щодо самого проектування, то воно залежить від будівельного ринку металоконструкцій в цілому. Відсутність великих проектів породжує демпінг учасників ринку і пошук дешевизни замість якості. На сьогодні наш ринок є дещо стихійним, тому DATA-SPM, в основному, орієнтується на експорт. Звичайно, ми з радістю співпрацюємо з усіма українськими виробниками та будівельними компаніями, особливо коли необхідна підтримка і консультації у критичних питаннях. Маємо надію на те, що все налагодиться, наш ринок стане великим і цивілізованим. 


    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ