• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Олександр Туз, головний інженер проектів Укрсталь Конструкції: Каталог проектувальників полегшить замовникам пошук кваліфікованих виконавців

    11.10.2021

    Компанія УКРСТАЛЬ КОНСТРУКЦІЯ приєдналась до Каталогу проектувальників на сайті Асоціації УЦСБ


    Олександр Туз, головний інженер проектів УКРСТАЛЬ КОНСТРУКЦІЯ






    Чому, одними з перших, зареєстрували свою компанію в Каталозі проектувальників на сайті УЦСБ?

    Ми давно співпрацюємо з УЦСБ, слідкуємо за новинами та тенденціями на ринку сталевих конструкцій. Наш проектний департамент також успішно співпрацює з інженерами Асоціації, і як тільки з'явилась можливість підтримати таке гарне починання, що полегшить замовникам пошук кваліфікованих виконавців, ми з радістю долучилися до нього.

     

    Чи не побоюєтесь внутрішньої конкуренції з іншими учасників каталогу? В чому переваги саме вашої компанії для замовників?

    УКРСТАЛЬ КОНСТРУКЦІЯ керує шістьма заводами з виготовлення сталевих конструкцій та власною монтажною організацією. Тому всіх проектувальників ми завжди розглядаємо як партнерів. А наш проектний департамент часто допомагає проектувальникам знайти спільну мову з тими, хто виготовляє конструкції по їх кресленням та монтує.
    Інженери компанії при проектуванні враховують не лише вимоги нормативної документації, а й особливості виготовлення та монтажу конструкцій, діляться цим досвідом з іншими проєктувальниками.

     

    Які знакові об’єкти із вашого портфоліо розміщені в Каталозі проектувальників?

    Всі наші об’єкти — це наше життя, і з кожним пов’язані незабутні емоції та враження. Найцікавішим, з точки зору інженерної думки, є готель HILTON - споруда в самому центрі Києва, з балками висотою 3 метри, товщиною листів 80 мм, вагою понад 30 т одна балка та з опорними реакціями до 3000 т.  В проекті необхідно було передбачити та реалізувати технологічно-досконалий метод виготовлення, неординарний метод монтажу, розробити унікальну технологію зварювання.

    Також, хочу розповісти про об’єкт — Бізнес-центр "ПЛАТФОРМА" (Фабрика Вороніна). Задача — реконструювати споруду фабрики із пошиття одягу та перепрофілювати її у бізнес-центр класу А. При реалізації цього проекту наша команда повною мірою використала всі можливості проектування з використанням BIM технологій. Виконання BIM моделі дозволило послідовно, на кожному етапі проекту, зекономити дорогоцінний час. А завдяки такому ресурсу як декілька заводів з однією керуючою компанією, дозволило успішно реалізувати цей проект так, як це і було задумано.


    Бізнес-Центр "Платформа"

    Місцерозташування об’єкту: Київ

    Рік: 2019

    Металоємність: 1000 т

    Клас наслідків: CC3


    Готель HILTON

    Місцерозташування об’єкту: Київ

    Рік: 2010

    Металоємність: 1100 т

    Клас наслідків: CC3



    Скільки МК ви вже запроектували?

    Ми не хочемо вимірювати роботу проектувальника тоннами металевих конструкцій, а враховуючи багаторічну історію УКРСТАЛЬ КОНСТРУКЦІЇ, цифра вийде досить солідною. Для нас будь-який знаковий проект важить більше, ніж тисячі тонн типових конструкцій.


     

    Розкажіть як з’явилась назва вашої компанії, про засновників та працівників? Історія компанії, візія, спеціалізація, скільки років на ринку проектування? 

    Приватне акціонерне товариство УКРСТАЛЬ КОНСТРУКЦІЯ є спадкоємцем Науково-виробничого об’єднання з виготовлення будівельних конструкцій УКРСТАЛЬКОНСТРУКЦІЯ, яке було частиною Міністерства монтажних та спеціальних будівельних робіт в часи УРСР. Дата заснування – 1 серпня 1973 р. З цього часу бере початок проектний шлях та досвід підприємства.

    За майже 49 років діяльності УКРСТАЛЬ КОНСТРУКЦІЯ запроектувала та збудувала величезну кількість відомих енергетичних та інфраструктурних об'єктів, мостів, металургійних заводів, логістичних терміналів, торговельних та агропромислових комплексів в Україні та за її межами. Наразі на підприємствах компанії кількість працівників, в середньому, сягає до 1000 спеціалістів.

    Компанія має власний проектний департамент (включає проектні та конструкторські відділи кожного з заводів групи), який використовує новітнє ліцензоване програмне забезпечення Тekla Structures, AutoCAD, SCAD і ЛІРА та забезпечує максимальну точність розрахунків і креслень.


    Як побудовані процеси в компанії чи є певна специфіка?

    УКРСТАЛЬ КОНСТРУКЦІЯ  — найбільша компанія на ринку металоконструкцій України з багаторічним досвідом. У розпорядженні компанії заводи та різні підрозділи, які з одного боку мають централізований менеджмент, а з іншого наділені автономністю у багатьох, насамперед виробничих, сферах.

    До складу УКРСТАЛЬ КОНСТРУКЦІЇ входять:

    • Проектний, конструкторський та виробничий департаменти
    • Будівельна компанія ТОВ БК УКРСТАЛЬМОНТАЖ
    • 6 заводів України з виробництва металоконструкцій:
    1. ПрАТ Завод металоконструкцій УКРСТАЛЬ Дніпро (раніше ПАТ Дніпропетровський завод металоконструкцій імені І.В. Бабушкіна)
    2. ТОВ Завод металоконструкцій УКРСТАЛЬ Житомир (раніше ТОВ Житомирський завод металевих конструкцій)
    3. ПрАТ Авдіївський завод металевих конструкцій
    4. ПрАТ Завод металоконструкцій УКРСТАЛЬ Запоріжжя (раніше ПАО Запорізький завод металевих конструкцій)
    5. ПрАТ Експериментально-механічний завод Металіст
    6. ПрАТ Закордоненергокомплектбуд

     

    УКРСТАЛЬ КОНСТРУКЦІЯ, маючи єдиного бенефіціарного власника (особа з вирішальним впливом на управління та господарську діяльність компанії) з вищенаведеними заводами, поєднує у собі функції координатора замовлень та торговельного дому для цих шести заводів.

    Процеси в компанії побудовані таким чином, щоб на виході Замовник отримав продукт та сервіс найкращої якості.

    Як управляюча компанія, ПрАТ УКРСТАЛЬ КОНСТРУКЦІЯ має багаторічний досвід виконання генпідрядних та підрядних робіт, у тому числі державних тендерів, володіє архітектурною ліцензією класу наслідків СС3, має достатній керівний штат (понад 48 працівників) з висококваліфікованим інженерним, проектним, конструкторським, планово-економічним досвідом.

    Для виконання будівельно-монтажних робіт ми залучаємо нашого субпідрядника Будівельну компанію УКРСТАЛЬМОНТАЖ (засновником якої є УКРСТАЛЬ КОНСТРУКЦІЯ), яка має необхідну дозвільну документацію, спеціалізовану матеріально-технічну базу, вантажопідіймальні крани та кваліфікований персонал.

    Все це дозволяє нам керувати проектами будь-якого рівня складності.


    Якими ви бачите перспективи компанії та ринку проектування МК в найближчі 3-5 років?

    Наша компанія сподівається, що в найближчі роки в Україні всі етапи проектування, будівництво та експлуатація відповідатимуть рівню найкращого європейського досвіду. Життєво необхідний перехід на проектування згідно Єврокодів, BIM технології, віртуальну реальність, хмарні сервіси, цифрову модель споруди, передові технології та обладнання, а також енергоефективність та екологічність все це і є наше майбутнє. І ми дуже сподіваємось, що й інші учасники будівельної галузі поділяють цей погляд.

     

     

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ