• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Зростання українського будівельного ринку почнеться в 2016 році

    08.12.2014

    На думку експертів будівельної галузі відновлення зростання ринку будівництва в Україні очікується ближче до 2016 року.

    На думку експертів будівельної галузі відновлення зростання ринку будівництва в Україні очікується ближче до 2016 року.
    Як повідомив керуючий директор консалтингової компанії Jones Lang LaSalle Дмитро Сенниченко
    в ході III Національної конференції учасників ринку сталевого будівництва, попит на комерційні приміщення сьогодні падає і знадобиться пару років, щоб стало економічно вигідно починати будівництво офісних або торгових центрів.

    У свою чергу експерти будівельної галузі відзначають, що ключовим чинником зростання ринку будівництва є попит на локальному ринку нерухомості. «В умовах відсутності передумов для поліпшення ситуації на ринку комерційної нерухомості України в 2015 році ми очікуємо, що відновлення будівельної активності почнеться ближче до 2016 року переважно за рахунок ефекту низької бази», - повідомив керуючий директор Українського Центру Сталевого Будівництва Роман Курашев.


    На думку консультантів та експертів будівельного ринку для залучення інвестицій у комерційну нерухомість необхідно більш активно використовувати передові технології, що підвищують технологічність і функціональність будівель. «Це те, про що необхідно думати вже зараз. Адже якщо ми будемо будувати «по старинці» - чим дешевше, тим краще, то такі будівлі та споруди не будуть конкурентоспроможними в майбутньому, зазначив Дмитро Сенниченко. - Тому вітчизняні девелопери вже сьогодні повинні застосовувати у своїй роботі стандарти економічного, надійного та сталого розвитку». У свою чергу Роман Курашев додав, що застосування сталевих конструкцій дозволяє інвесторові комерційних будівель отримати додатковий дохід за рахунок скорочення термінів будівництва на кілька місяців, збільшити ефективність приміщень на 10-20% і, при грамотному проектуванні, отримати відчутну економію коштів на зведенні об'єкта.

    Нагадаємо, що III Національна конференція учасників ринку сталевого будівництва відбулася в Києві 26 листопада і об'єднала понад 160 фахівців галузі сталевого будівництва. Генеральним партнером III Національної конференції виступає Група компаній Метінвест, офіційні партнери - компанії Tekla, Vertex Росія і галузева організація Ukrainian Real Еstate Club, генеральний діловий медіа-партнер – щоденна ділова газета «Капітал
    » медіа-партнери - Commercial Property, Сompanion, newbud.ua і Апостроф.

    Довідка
    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) – асоціація учасників ринку металобудівництва, членами якої є провідні виробники та дистриб'ютори сталевого прокату, заводи з виробництва металоконструкцій, покрівельних і фасадних систем, галузеві проектні і наукові організації, монтажні та будівельні компанії.
    Місією Українського Центру Сталевого Будівництва є просування сталевих конструкцій як переважного матеріалу будівництва шляхом створення ефективних, інноваційних рішень для клієнтів.
    www.uscc.com.ua

    МЕТІНВЕСТ – міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку залізорудної сировини і вугілля до виробництва напівфабрикатів і готової металопродукції. В структуру Групи входять видобувні і металургійні підприємства, що знаходяться в Україні, Європі та США, а також мережа продажів з охопленням всіх ключових світових ринків.
    ТОВ «МЕТІНВЕСТ ХОЛДИНГ» - керуюча компанія Групи МЕТІНВЕСТ.

    «Капітал» провідне ділове видання України. Його головний принцип - об'єктивна подача інформації. Ключові теми газети присвячені подіям, що впливають на українську економіку: взаємовідносинам бізнесу та влади, кращим інвестиційним рішенням, новаціям в бізнесі, галузевим трендам та аналізу ринкових тенденцій. В якості спікерів на сторінках видання виступають власники і топ-менеджери найбільших компаній країни, провідні аналітики та експерти.
    ∙ Формат друкованого видання: 16 смуг формату 305X441 мм на папері salmon pink.
    ∙ Виходить п'ять разів на тиждень по буднях.
    ∙ Тираж 40 000 примірників, розповсюдження по всій Україні.
    Видавцем газети «Капітал» є українське видавництво «Ділова преса країни», які уклали сіндікаційну угоду з одним з найбільш відомих і шанованих світових видань - Financial Times. Згідно з умовами угоди, газета «Капітал» і сайт capital.ua мають можливість знайомити своїх читачів з кращими матеріалами Financial Timess.
     

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ