• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Сергій Скляренко, директор Полтава-проект: Конкуренція у нашій діяльності — один із важливих стимулів підтримувати високий темп розвитку підприємства та рівень проектної документації

    27.09.2021

    Компанія Полтава-проект приєдналась до Каталогу проектувальників на сайті Асоціації УЦСБ




    Сергій Скляренко, директор Полтава-проект






    Чому, одними з перших, зареєстрували свою компанію в Каталозі проектувальників на сайті УЦСБ?

    Асоціація УЦСБ, на сьогодні, є одним із найкращих об‘єднань фахівців, згуртованих навколо своєї професійної та підприємницької діяльності. Це відмічено високим рівнем конференцій, участю у створенні профільних нормативних документів, створенням корисних майданчиків для спілкування, навчання та обміну досвідом. Полтава-проект, як компанія-учасник УЦСБ, послідовно підтримує будь-які ініціативи Асоціації. Каталог проектувальників — прекрасна можливість показати високий рівень нашого підприємства, отримати додаткову маркетингову підтримку нашої діяльності. 


    Чи не побоюєтесь внутрішньої конкуренції з іншими учасниками каталогу? В чому переваги саме вашої компанії для замовників?

    Конкуренція у нашій діяльності — один із важливих стимулів «не заіржавіти», підтримувати високий темп розвитку підприємства та рівень проектної документації. Присутність серед колег дозволяє отримувати швидкі та точні консультації від найкращих фахівців у вузькоспеціалізованих напрямках проектування, від передових виробників сталевих конструкцій та постачальників металопрокату. Даний аспект дуже важливий, оскільки Полтава-проект підтримує дуже широкий спектр напрямів проектування і наукових досліджень.


    Які знакові об’єкти із вашого портфоліо розміщені в Каталозі проектувальників?

    Завдяки широкій направленості нашої роботи знаковим, з точки зору архітектури чи конструктивного рішення, можна назвати кожний 2 чи 3-й об’єкт. Полтава-проект надавала послуги із проектування житла структурним підрозділам Міністерства Оборони України. Цікавим в організації роботи був досвід співпраці із компаніями PepsiCo, Schlumberger, Danam Holding, Knauf, British American Tobacco. 

    Ми маємо величезний досвід проектування, обстеження та паспортизації будівель і споруд в частині нафтопереробної (ДК «Нафтогаз України», ПАО «Укртатнафта», АТ «Укртранснафта», ТОВ «Ендейвер»), харчової (АВК, Грона, ПолтаваКондитер (Домінік)) промисловостей, потужних заводів ДП «Укрпластавтомат», Запорізький завод важкого кранобудівництва, Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат, Кременчуцький сталеливарний завод, Запорізький завод феросплавів. 

    Безцінним був досвід співпраці з Українською універсальною біржею на об’єктах ДСП «Чорнобильська АЕС». Безліч об'єктів реалізовано у сфері бюджетного проектування численним закладам освіти (університети, школи, дитячі садочки – понад 30 об’єктів), охорони здоров’я (понад 20 об’єктів),  місцевим громадам (понад 120 об’єктів) та багатьом іншим. 


    Склад-холодильник, 1520 м. кв. (сталевий каркас — КМ, КБ, АБ, ЕТР, ГП)

    • Місцерозташування об’єкту: Київ
    • Рік: 2019
    • Металоємність: 73 т
    • Клас наслідків: CC2


    Виробничий корпус, 11700 м. кв. (з/б каркас — генпроект)

    • Місцерозташування об’єкту: м. Дніпро
    • Рік: 2020
    • Металоємність: 37 т
    • Клас наслідків: CC2


    Виробничо-складський корпус, 35000 м. кв. (сталевий та з/б каркаси — КМ, КБ)

    • Місцерозташування об’єкту: Олександрія
    • Рік: 2018
    • Металоємність: 282 т
    • Клас наслідків: CC2


    Розкажіть як з’явилась назва вашої компанії, про засновників та працівників? Історія компанії, візія, спеціалізація, скільки років на ринку проектування? 

    Проектна група, що стала основою компанії була сформована на початку 2000-х років і увібрала у себе провідних вчених, енергійних молодих інженерів та досвідчених фахівців. Приватне підприємство Полтава-проект заснували 25 вересня 2006 року як науково-інжинірингову організацію з метою надання послуг у сфері проектування та обстеження несучих конструкцій, будівель і споруд. 

    Назва утворена за місцем базування основних учасників проектної групи (м. Полтава) та основного роду занять (проектування). З перших днів існування підприємство стрімко зростало на ринку, завдяки значному досвіду роботи інженерів, постійному розвитку матеріально-технічної бази (устаткування і програмного забезпечення), прекрасній класичній школі проектування та обстеження, перейнятої у кращих фахівців України, втіленню в роботу кращого галузевого та закордонного досвіду проектування та управління, власним науковим дослідженням.  

     

    Сьогодні ми надаємо широкий перелік послуг у галузі господарської діяльності, пов’язаної зі створенням об’єктів архітектури на всіх стадіях (ЕП, РП, Р, П), у звичайних умовах, на територіях із підвищеною сейсмікою і складними інженерно-геологічними умовами:   

    • розроблення генеральних проектів
    • проектування площинних елементів благоустрою, парків, площ, прибудинкових територій
    • транспортне проектування
    • архітектурно-будівельне проектування,  розробка окремих інженерних мереж, проектування окремих типових чи індивідуальних конструкцій, розрахунок кошторисної документації
    • проектування підсилення
    • енергоаудит і термомодернізація
    • інженерні вишукування
    • інструментальне обстеження
    • паспортизація
    • лабораторні дослідження
    • науковий супровід
    • організація будівництва
    • авторський нагляд
    • консультаційні послуги

     

    Компанія заснована молодим колективом з якісною «класичною» будівельною освітою, який самовдосконалювався на практичній роботі в різних колективах. Основні співробітники підприємства мають наукові ступені кандидатів та докторів наук, що дозволяє більш глибоко розуміти роботу конструкцій та інженерних мереж, поєднувати різні конструктивні рішення, створювати нові серійні конструкції, методики розрахунку, проводити натурні та лабораторні дослідження.  База знань та інженерних підходів щороку поповнюється на наукових та практичних конференціях, в ході вивчення досвіду закордонних колег у прямому спілкуванні та різного роду тренінгах, на співпраці із відомими вітчизняними колегами при створенні державних стандартів та реформуванні нормативних документів. 

    Щороку понад 30 студентів ВНЗ проходять виробничу практику, найкращі отримують кураторів для підготовки конкурсних робіт або працевлаштовуються на нашому підприємстві. Відповідальні виконавці та керівники структурних підрозділів підприємства діють на підставі більш ніж 15 кваліфікаційних сертифікатів експертів, інженерів-проектувальників, архітекторів. Співробітники нашого підприємства є кандидатами та докторами технічних наук, професорами, експертами із технічного обстеження будівель і споруд, авторами державних будівельних норм України (ДБН), Лауреатами Державної премії України в галузі науки та техніки. 


    Як побудовані процеси в компанії чи є певна специфіка?

    Полтава-проект має у штаті та співпрацює на постійній основі із понад 30 фахівцями з різних напрямків та спеціалізацій (переважна більшість із них мають власні кваліфікаційні сертифікати інженерів та архітекторів), 2 експертами за проектними напрямками, 2 експертами із технічного стану будівель та споруд. Завдяки цьому ми можемо виконувати дуже широкий спектр інжинірингових послуг у різних галузях виробництва, громадського та житлового будівництва, транспортних споруд та інженерних мереж. Процес проектування, зазвичай, супроводжується не менше ніж 2 головними інженерами проектів. 

    Полтава-проект спеціалізується на розробці індивідуальних проектів на кожну будівлю із врахуванням потреб технологічних процесів та побажань замовників на всіх стадіях будівництва. Все обладнання та прилади проходять щорічну повірку, нормативно-технічна документація проходить актуалізацію у підрозділах стандартметрологій. Діяльність виконується на ліцензованому програмному забезпеченні.

     

    Якими ви бачите перспективи компанії та ринку проектування МК в найближчі 3-5 років?

    Станом на сьогодні у проектному сегменті наше підприємство активно розвиває напрямок інформаційного моделювання будівель та споруд. Ми освоюємо нові програмні комплекси, розширюємо лінійку ліцензованого програмного забезпечення, працюємо над написанням власних сімейств параметричних моделей, створюємо умови для активного розвитку та подальшого навчання наших інженерів.

    Щодо напрямку управління підприємством, то наша компанія активно розвиває напрямок комплексного підходу до створення будівлі. При цьому надзвичайно важливо, щоб весь цей процес супроводжувався однією командою фахівців: консультування Замовника при формуванні ідеї, підбір оптимального конструктивного рішення, аналіз технологічного процесу, виконання та супровід інженерних вишукувань, оцінка технічного стану та обстеження наявних об’єктів, розробка містобудівної документації, генерального проекту, супровід проходження експертизи, консультування Замовника у перемовинах із підрядниками, допомога у виборі Генерального підрядника, авторський нагляд, супровід процесу будівництва на рівні із технічним наглядом, паспортизація зведеної будівлі, технічне консультування всіх сторін будівельного процесу. Замовлення даних робіт у різних організацій з метою «економії коштів» в решті призводить до збільшення вартості реалізації об'єкту на 20-50%, суттєвих перевитрат часу та зниження якості послуг, їх дублювання або неналежного виконання.

    З метою надання послуг з організації будівництва, що також включає всі вище перелічені роботи нами створено окреме підприємство ТОВ «Компанія «СБС» у 2021 році.



    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ