• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Шифер персона нон грата в Україні?

    13.04.2021

    Є ймовірність повної заборони використання всіх видів матеріалів з азбесту, як в Європейському Союзі, в тому числі традиційного покрівельного матеріалу для України шиферу

    Це гарна новина для компаній галузі сталевого будівництва, адже є перспектива заміни покрівлі з шиферу на сучасні матеріали, в тому числі і металеві.


    Відповідна норма внесена в законопроект № 4142 Про систему громадського здоров’я, опублікованого на сайті Верховної Ради та прийнятому в першому читанні 4 квітня.

    Цей законопроект розроблений з метою врегулювання механізмів створення ефективної системи громадського здоров’я в Україні, що сприятиме зміцненню здоров’я населення, запобіганню хворобам та збільшенню тривалості життя.

    Стаття 27. Медико-санітарні вимоги безпеки для здоров'я і життя людини у містобудівній діяльності

    3. У технологічних процесах та під час здійснення будівельно-монтажних робіт на будь-яких об'єктах забороняється виробництво і використання азбесту незалежно від виду, а також азбестовмісних виробів і матеріалів. Заходи безпеки і захисту від шкідливого впливу азбесту та матеріалів і виробів, що містять азбест визначаються державними медико-санітарними правилами.

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ