• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Відбувся перший навчальний семінар по роботі з Єврокодами

    21.10.2014

    16-17 жовтня Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) провів перший навчальний семінар для практикуючих спеціалістів з проектування сталевих конструкцій відповідно до вимог EN 1993-1-1.

    16-17 жовтня Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) провів перший навчальний семінар для практикуючих спеціалістів з проектування сталевих конструкцій відповідно до вимог EN 1993-1-1.
    {php Gallery::GiveGalleryHtml(84, 2, '300', '200'); php}
    Спікером семінару виступив провідний експерт у сфері проектування за Єврокодами Інституту сталевого будівництва (Steel Construction Institute, U.K.) Девід Браун (David Brown).


    Розповідаючи про переваги застосування Єврокодів, Девід Браун відмітив, що у Великій Британії більшість проектних компаній перейшли на використання європейських норм у своїй практиці. Європейські стандарти дозволяють як оптимізувати витрати замовника будівництва, так і підвищують конкурентні переваги проектної організації на локальному і європейському ринках.
    Протягом дводенного курсу слухачі ознайомились з основами у проектуванні сталевих конструкцій і збором навантажень по Єврокодам, а також розрахунками основних типів сталевих елементів та з’єднань із застосуванням європейських норм. Теоретична частина курсу супроводжувалась практичними завданнями, в рамках яких учасники семінару мали можливість на практиці закріпити отримані знання.

    Особливу увагу під час заходу спікер приділив нещодавно випущеній УЦСБ публікації «Розрахунок сталевих конструкцій будівель відповідно до Єврокоду 3 та національних додатків України», яка покликана стати гарною підмогою для проектувальників, що починають працювати з Єврокодами.

    Зі слів Керуючого директора УЦСБ Романа Курашева,
    у планах асоціації до кінця 2014 року випустити ще три технічні публікації: «Приклади розрахунку сталевих конструкцій будівель відповідно до Єврокоду 3 і національних додатків України», «Проектування елементів із холодногнутих профілей для ЛСТК відповідно до Єврокоду 3» та «Розрахунок вогнестійкості сталевих конструкцій і проектування вогнезахисту відповідно до Єврокоду 3 та національних додатків України». У рамках роботи УЦСБ на наступний рік заплановано проведення ряду технічних семінарів для практикуючих інженерів, які покликані прискорити процес навчання відповідних спеціалістів європейським нормам проектування.

    Довідка
    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) - асоціація учасників ринку металобудівництва, членами якої є провідні виробники та дистриб'ютори сталевого прокату, заводи з виробництва металоконструкцій, покрівельних і фасадних систем, галузеві проектні і наукові організації, монтажні та будівельні компанії. Місією Українського Центру Сталевого Будівництва є просування сталевих конструкцій як переважного матеріалу будівництва шляхом створення ефективних, інноваційних рішень для клієнтів.
    www.uscc.com.ua

    Steel Construction Institute, U.K. (SCI) – незалежний розробник технічної експертизи і провідник кращої практики в сталевому будівництві. SCI працює в партнерстві з клієнтами, членами організації, а також з усіма учасниками процесу сталевого будівництва з метою надання допомоги в побудові бізнесу та розвитку конкурентних переваг за допомогою застосування унікальних знань. Організація прагне просувати стійкі і екологічні рішення.
    www.steel-sci.org

    Девід Браун (David Brown) – ззаступник директора, провідний експерт у сфері проектування по Єврокодам Інституту Сталевого Будівництва Великої Британії (Steel Construction Institute, U.K.). Після закінчення Університету у Бредфорді Девід займався проектуванням будівель, мостів і тунелів у British Rail. З 1989 по 1992 роки Девід працював технічним директором Tate Structural Steelwork – компанії з виготовлення сталевих конструкцій. Більш ніж 20 років Девід працює в Інституті Cталевого Будівництва (SCI) Великої Британії. За цей час він виступив автором багатьох статей на тему вузлів та з’єднань, рам будівель малої поверховості, навантажень, безпеки праці, проектування каркасів і Єврокодів. Також, він активно займається представницькою діяльністю, в основному, у Великій Британії. Крім цього Девід представляє Інститут Сталевого Будівництва у ряді Національних і Європейських Комітетів.
     

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ