• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Будівництво об'єктів нерухомості починається з грамотного проекту

    26.02.2014

    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) почав розвивати функцію технічної підтримки, яка допоможе учасникам будівельного процесу більш ефективно застосовувати сталь як основний конструктивний елемент.

    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) почав розвивати функцію технічної підтримки, яка допоможе учасникам будівельного процесу більш ефективно застосовувати сталь як основний конструктивний елемент.
    Кращі практики з Європи
    Економічно виправдані рішення зі сталі та передові технології міцно закріпилися у сфері будівництва комерційної та житлової нерухомості США та Європи. Західні будівельні та девелоперські компанії багато років ефективно застосовують сталь як переважний матеріал в будівництві, що дозволяє істотно скорочувати терміни введення об'єктів в експлуатацію та економити на зведенні та експлуатації будинків.

    У СНД і Україні частка сталевої продукції поки не така велика, більше поширена традиційна технологія монолітного залізобетону. Про переваги ж сталевого будівництва багато замовників, архітекторів та проектувальників мають слабке уявлення.

    Допомогти вітчизняним компаніям розібратися в перевагах будівництва з металоконструкцій, а також передових технологіях проектування зможуть професійні технічні консультанти в особі асоціацій та інститутів, як це прийнято в розвинених країнах.

    Техпідтримка через Інженерний центр УЦСБ
    Перші кроки на шляху до впровадження інновацій в будівельну сферу України зроблені ще в 2013 році. Торік була створена асоціація Український Центр Сталевого Будівництва, що об'єднала провідних виробників і дистриб'юторів сталевого прокату, заводи з виробництва металоконструкцій, покрівельних і фасадних систем, галузеві проектні та наукові організації, монтажні та будівельні компанії. У лютому 2014 року при УЦСБ створений Інженерний центр-команда архітекторів, інженерів-конструкторів та експертів, які надаватимуть замовникам консультаційну підтримку з усіх аспектів будівництва з металоконструкцій.

    Одне з головних завдань фахівців Інженерного центру УЦСБ - показати, як застосування сталевих конструкцій дозволяє будувати швидко, економічно та безпечно. Адже найчастіше девелопер бореться за 2-5 % зниження вартості металоконструкцій на тендері, але рідко володіє сильною технічної командою, яка знайде можливості зменшити витрати на вогнезахист будівлі на 30-50 %. А саме тут - за рахунок застосування рішень сталевого будівництва - закладений істотний потенціал для зниження вартості. «У сучасному конкурентному світі ефективні компанії продають не просто продукт, що має певні характеристики, вони створюють вартість для своїх клієнтів, пропонуючи комплексні рішення, - говорить керуючий директор УЦСБ Роман Курашев.
    –  У результаті компанія купує не просто металопрокат, а рішення, що дозволяє їй побудувати будівлю швидше та дешевше у порівнянні з іншими технологіями».

    Спільна робота з продажами
    За словами Директора з продажу Групи Метінвест Дмитра Ніколаєнко:
    «Хороший спеціаліст з продажу завжди повинен замислюватися над тим, що ще, окрім продукту, він може запропонувати клієнту. Завдання продавця - надати клієнту комплексну послугу, заглибитися в його інтереси, потреби, максимальне задоволення яких - і є ключ до створення додаткової вартості для клієнта, ключ до того, щоб стати його кращим постачальником. Саме тому Метінвест розвиває канали продажів і функцію технічної підтримки відповідно до найкращих світових практик».

    Нерідко складності при просуванні рішень сталевого будівництва виникають вже на етапі проведення переговорів з потенційними клієнтами. Перешкодою для менеджерів з продажу можуть стати вузькі технічні питання, пов'язані з технологіями будівництва, коли потрібні знання державних будівельних норм (ДБН) та економіки сталевого будівництва.

    Тут на допомогу службі продажів і клієнтові може прийти Інженерний центр УЦСБ. Він і буде надавати технічну підтримку в розробці ефективних рішень у сфері вогнезахисту, проектних рішень та ін.

    «Підтримка технічних експертів УЦСБ надасть можливість продавцям вести переговори більш ефективно, - упевнений Роман Курашев. - Проектувальники центру можуть розробити прототип проекту, розрахувати його попередню вартість, вказати можливості підвищення швидкості будівництва та мінімізації витрат. Тобто, зробити будівництво більш ефективним у порівнянні з традиційною технологією монолітного бетону. Зазначу, що все це для замовника робитимуть безкоштовно».

    Таким чином, спільна робота менеджерів з продажу Метінвесту і технічних експертів УЦСБ дозволить не просто продавати металопрокат, а задовольняти потреби клієнтів у скороченні часу і витрат на споруду об'єкта.

    За матеріалами: Метінвест. Територія успішних продажів

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ