• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Технології сталевого будівництва встановлюють нові рекорди швидкості

    16.03.2015

    Китайська компанія Broad Sustainable Building Co., LTD (BSB) встановила черговий рекорд швидкості будівництва із застосуванням металевих конструкцій, побудувавши 57-поверховий будинок всього за 19 днів.

    Китайська компанія Broad Sustainable Building Co., LTD (BSB) встановила черговий рекорд швидкості будівництва із застосуванням металевих конструкцій, побудувавши 57-поверховий будинок всього за 19 днів.
    Проект під назвою Mini Sky City, розташований в місті Чанша, столиці провінції Хунань, має 800 квартир, офісні приміщення для розміщення 4000 працівників та 19-метровий атріум. Спочатку планувалося, що будівля досягне висоти 220 поверхів, однак у зв'язку з близьким розташуванням аеропорту (всього 9,5 км) в компанії вирішили скоротити висотність об'єкту до 57 поверхів.

    Завдяки передовим інженерним розробкам BSB в області сталевого будівництва, використання модульних конструкцій високої заводської готовності і безпомилкового логістичного процесу, будівельникам вдавалося зводити по 3 поверхи за один день.

    Крім іншого хмарочос Mini Sky City відрізняється застосуванням «зелених» технологій, в тому числі, потрійним очищенням повітря як у самих приміщеннях будівлі, так і зовні.

    «Використання металоконструкцій як альтернативу залізобетону при зведенні багатоповерхових об'єктів нерухомості дозволяє рекордно скоротити період будівництва, тим самим значно зменшивши терміни окупності інвестицій у проекти» - повідомив Сергій Шпак,
    Виконавчий директор УЦСС. - У випадку з Mini Sky City компанії вдалося не тільки поставити рекорд швидкості, а й домогтися істотного зниження забруднення навколишнього середовища в районі будівництва». За словами авторів проекту, застосування сталевих конструкцій дозволило скоротити на 15 000 доставок вантажівками, які б знадобилися у варіанті будівництва з бетону.

    Відзначимо, що це не перше досягнення BSB в напрямку технологій надшвидкого будівництва багатоповерхових будівель. Так, в 2011 році компанія успішно реалізовувала будівництво 30-поверхового готелю Т-30 в провінції Хунань, побудованого за 15 днів. При цьому, за інформацією компанії BSB, готель загальною площею 17 000 кв.м в 5 разів більш енергоефективний, ніж конкуруючі проекти, а вартість будівництва квадратного метра склала менше $1000.



    Довідка
    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) – асоціація учасників ринку металобудівництва, членами якої є провідні виробники та дистриб'ютори сталевого прокату, заводи з виробництва металоконструкцій, покрівельних і фасадних систем, галузеві проектні і наукові організації, монтажні та будівельні компанії.
    Місією Українського Центру Сталевого Будівництва є просування сталевих конструкцій як переважного матеріалу будівництва шляхом створення ефективних, інноваційних рішень для клієнтів.
    www.uscc.com.ua
     

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ